SON DAKİKA

Slovakya Dışişleri Bakanı Lajcak’tan TBMM’ye ziyaret

26 Ağustos 2016, Cuma - 02:32
TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Meclis Başkanlık Divanı Toplantı Salonunda gerçekleşen kabule, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan da katıldı.

Kahraman, kabulde yaptığı konuşmada, ziyareti dolayısıyla Lajcak’a teşekkür etti. Türkiye’nin 15 Temmuz’da kara bir gece yaşadığını ifade eden Kahraman, darbe teşebbüsün ardından ilk 20 saatte hayatın normale döndüğü söyledi.

TBMM Başkanı Kahraman, Türkiye’nin darbe teşebbüsünün izlerini silmeye başladığını ve en kısa zamanda her alandaki başarılarıyla anılacağını kaydetti.

Slovakya Dışişleri Bakanı Lajcak ise Türkiye’ye yaşadığı zor günlerde destek vermek için geldiğini belirterek "Bu muhteşem ülkeye, demokratik kurumlara gösterdiğimiz saygıyı göstermek için buradayız. Hayatını kaybeden insanlara taziye için, mağdurların yanında olduğumuzu göstermek için buradayız." dedi.

Darbe teşebbüsünün yaşandığı ilk andan itibaren Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü anlatan Lajcak, Türk siyasetçileri ve liderleri de darbe girişimi karşısında gösterdikleri tavır nedeniyle tebrik etti.

Slovakya Dışişleri Bakanı Lajcak, Meclis’in darbe teşebbüsünde hasar gören mekanlarını da gezdi ve kırmızı karanfil bıraktı.





Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler