SON DAKİKA

Slovakya’nın AB dönem başkanlığına veda resepsiyonu

17 Ocak 2017, Salı - 05:40
ANKARA (AA) - Slovakya’nın AB dönem başkanlığının sona ermesi nedeniyle resepsiyon düzenlendi.

Slovakya Büyükelçiliği rezidansında Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova’nın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Malta’nın İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquilina, milletvekilleri, çok sayıda ülkenin büyükelçisi ve davetliler katıldı.

Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Turenicova, yaptığı konuşmada, "İstanbul’daki terör saldırısını şiddetle kınıyoruz ve Türk halkı ile devletine taziyelerimizi iletiyoruz." dedi. Turenicova, Slovakya’nın AB dönem başkanlığında elçiliklerinin düzenlediği ve katıldığı etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Konuşmasının sonunda Turenicova, sembolik olarak AB dönem başkanlığını Malta’nın İstanbul Başkonsolosu Aquilina’ya teslim ederek, sözü ona verdi.

Aquilina da konuşmasında, henüz Ankara’da bir elçilikleri olmadığını fakat ileride olacağını söyledi. Çok güzel bir ülkede bulunduklarının altını çizen Aquilina, AB dönem başkanlığında ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını vurguladı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger ise dönem başkanlığı süresince Slovakya’nın Ankara Büyükelçiliğinin yaptığı etkinliklerden dolayı Büyükelçi Turenicova’yı tebrik etti.

Konuşmasının sonunda Berger, Turenicova’ya çiçek takdim etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler