SON DAKİKA

“Somuncu Baba Aşkın Sırrı“ filminin Almanya galası yapıldı

28 Mayıs 2016, C.tesi - 23:57
SOLİNGEN (AA) - Yönetmen ve yapımcılığını Kürşat Kızbaz’ın yaptığı, "Somuncu Baba Aşkın Sırrı" filminin Almanya galası yapıldı.

Solingen kentindeki Konzerthaus salonunda Köln Yunus Emre Enstitüsü ile Solingen’deki Almanya Aksaraylılar Derneği tarafından birlikte organize edilen galaya film ekibi, filmi seyircilerle birlikte izledi.

Kürşat Kızbaz’ın yanı sıra filmin başrol oyuncuları Furkan Palalı, Emin Olcay ve Altay Gördüm, gösterim sonrası seyircilerle birlikte tek tek fotoğraf çektirdi.

Galaya ayrıca 29 Mayıs 1993 yılında Solingen’de Neonaziler tarafından evleri kundaklanıp 5 aile bireyini kaybeden Durmuş ve Mevlüde Genç de katıldı.

Kürşat Kızbaz konuşmasında sanat yapan insanların ürettikleriyle yaşadıklarını belirterek, "Hepimiz bir gün toprak olup gideceğiz, aslolan gök kubbede hoş bir seda bırakmak" dedi.

Yunus Emre Enstitüsü Köln Müdürü Yılmaz Bulut ise Anadolu’nun ruhunu yansıtan ve bunları Avrupa’ya taşıyan bu tür etkinliklere her zaman destek verdiklerini ve bu tür destekleri sürdüreceklerini ifade etti.

TRT’nin ortak yapımcısı olduğu, Aksaray Belediyesinin destekleriyle hayata geçirilen ve çekimleri Aksaray’da yapılan film, Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hamid-i Veli’nin 13’üncü yüzyılda Aksaray’da geçen yıllarını konu ediniyor.










Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler