SON DAKİKA

Suriye’de PKK/PYD bölgesinde ABD askeri varlığı

23 Temmuz 2017, Pazar - 18:30
ANKARA (AA) - Anadolu Ajansının (AA), ABD’nin, Suriye’de terör örgütü PKK/PYD’nın işgal ettiği bölgedeki iki hava üssü ve 8 askeri noktasını listeleyen haberi, uluslararası basında yankı uyandırdı.

AA’nın önceki günkü, "Suriye’de 10 noktada PKK/PYD’ye ABD desteği" başlıklı haberinin ardından, Bild gazetesi de dün, 8 askeri noktadan birinin uydu fotoğrafını yayınladı.

Gazetede, Rakka’nın kuzeyindeki Ayn el- Arab (Kobani) ilçesinin güneyinde, Fırat nehrine açılan karayolunun kuzey yamacındaki Sırrin ilçesinin Sept beldesindeki operasyonel noktanın fotoğrafı incelendi.

Bild’in haberinde, noktada yüzlerce asker için barınma, 40 askeri aracı içeren araç filosu, uçak taşıma ve noktanın güvenliği için çeşitli yapılar olduğu belirtildi.

AA’nın haberinde, söz konusu noktanın hava indirme birimi olduğu, Ayn İsa beldesindeki PKK/PYD unsurlarına mühimmat sağladığı belirtilmişti.

Ayrıca, Sept beldesindeki noktanın terör örgütü DAEŞ’in telsiz, telefon irtibatlarını dinlemek, kesmek ve DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon merkezi ile iletişimi sağlamak için de kullanıldığı ifade edilmişti.

AA’nın "Suriye’de 10 noktada PKK/PYD’ye ABD desteği" başlıklı haberinde ayrıca, Sept beldesindeki operasyonel nokta gibi, ABD’nin terör örgütü PKK/PYD bölgesinde, Rakka’nın kuzeyinde 2, Haseke’de 3 ve Münbiç’te 2 olmak üzere 7 nokta daha kurduğuna değinilmişti.

Bu arada, ABD merkezli Daily Beast haber sitesi de bugünkü haberinde, AA’nın söz konusu haberine atıfta bulundu.

"Turkey Leaks Secret Locations of U.S. Troops in Syria" (Türkiye, Suriye’deki ABD birliklerinin gizli yerlerini sızdırdı) başlıklı haberde, AA’nın PKK/PYD’nin işgalindeki 320 kilometreden fazla alana yayılmış ABD varlığını ortaya çıkardığı belirtildi.

Haberde ayrıca, "ABD, terör örgütü PKK ile iş birliği yapıyor izlenimi vermemek için, PKK’nın uzantısı YPG mensuplarının yönetiminde ’Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) kurdu." tespiti yer aldı.

Daily Beast haberinde, AA’nın listelediği 10 noktaya da detaylı şekilde yer verildi.

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca, doğuda Haseke, Rakka ilinin kuzeyi ve Halep’in doğusundaki Münbiç ile kuzeybatısındaki Afrin ve Tel Rıfat ilçelerini işgal ediyor. ABD’nin Suriye’de müttefik olarak nitelediği PKK/PYD mensupları, ülke genelinde SDG adını kullanıyor.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler