SON DAKİKA

Suriye’deki iç savaş

31 Temmuz 2016, Pazar - 04:16
PARİS (AA) – Fransa Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Halep’te insani koridor oluşturulması önerisine sıcak bakmadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal yaptığı yazılı açıklamada, Rusya’nın, Halep halkının kenti terk etmesi için insani yardım koridoru oluşturulması önerisinin, güvenilir bir çözüm olmadığını bildirdi.

Halep’teki durumunun Fransa ve uluslararası camia için "derin bir endişe kaynağı" olduğunu kaydeden Nadal, "Halep halkı güven içinde evlerinde kalmalı ve ihtiyaçları olan yardıma derhal kavuşmalı, Halep için acil olan budur." ifadesini kullandı.

Fransız sözcü, uluslararası insani hukukun da yardımların bu kente acil bir şekilde ulaşmasını zorunlu kıldığı uyarısında bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ve İngiliz mevkidaşı Boris Johnson dün Paris’te yaptıkları görüşmenin ardından, Suriye’deki kuşatmanın bir an evvel sona ermesi çağrısında bulunmuştu.

Halep’teki duruma ilişkin konuşan iki bakan, bölgede barış görüşmelerinin devam ettirilmesinin imkansız olduğuna dikkati çekerek, Suriye’nin müttefiklerinin acilen Halep’teki operasyonlara son vermesi gerektiğini dile getirmişti.

Ayrault ve Johnson, Suriye’de bir çözüme varılması için Rusya’nın önemli bir ikna gücü olduğunun da altını çizmişti.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler