SON DAKİKA

Suriyelilere ilaç yardımı

06 Ağustos 2018, Pazartesi - 00:15
KİLİS (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı bölgelerde hastanelere ilaç desteği verildi.

İHH Kilis Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Güney Afrika Al Imdaad Foundation yardım kuruluşunun desteğiyle, Halep'e bağlı Cerablus, Bab, Çobanbey, Dabık ve Azez bölgelerindeki hastanelere ilaç desteğinde bulunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH Suriye Çalışmaları Sağlık Biriminden Sorumlu Malik Bakkur, soğuk havanın etkisiyle yaşanan sağlık sorunlarından dolayı Suriye'deki hastanelerde ilaç sıkıntısı bulunduğunu belirtti.

Bölgede sağlık sıkıntılarını en aza indirmeyi hedeflediklerini bildiren Bakkur, şunları kaydetti:

"181 çeşit toplam 40 bin kutu ilaç yardımında bulunduk. Bölgedeki nüfus yoğunluğundan ve hastane eksikliğinden doğan olumsuz koşulları bir nebze hafifletmek için Suriye halkına destek olmaya çalışıyoruz. Özellikle kamplarda kalan sığınmacılar soğukla ve salgın hastalıklarla mücadele ediyor. Her sene bu yüzden ölümlerin gerçekleştiğini görüyoruz. Soğuktan en çok etkilenen de yine çocuklar oluyor. Bu yüzden ilaç yardımlarımızı sürdürüyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler