SON DAKİKA

Suriye’ye ambulans yardımı

29 Nisan 2016, Cuma - 00:57
HATAY (AA) - Biz Ümmetiz Platformu tarafından bağışlanan 25 ambulans, Geçici Suriye Hükümeti Sağlık Bakanı Muhammed Vecih Cuma’nın da katıldığı törenle Suriye’ye gönderildi.

Biz Ümmetiz Platformu’nun "Bir Ambulans Bin Yaşam" sloganıyla başlattığı kampanyada 50 sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla toplanan 25 ambulans, Geçici Suriye Hükümeti Sağlık Bakanlığına bağışlandı. 25 ambulans, 3 ayrı konvoy halinde Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçerek, tampon bölgede Suriyeli sivil savunma ekipleri ve sağlık çalışanlarına teslim edildi.

Teslim töreninde hazır bulunan Geçici Suriye Hükümeti Sağlık Bakanı Muhammed Vecih Cuma, AA muhabirine, ambulansların Türk Kızılayı aracılığıyla muhaliflerin bulunduğu Halep ve çevre hastaneler ile sivil savunma ekiplerine teslim edildiğini söyledi.

Sağlık gereçlerinin Suriye için çok elzem olduğunu vurgulayan Cuma, "Kampanya düzenleyerek bizlere ambulans bağışlayan Biz Ümmetiz Platformu’na ve destekçilerine sonsuz teşekkür ederiz. Suriye’de katliamlar devam ediyor. Türkiye, her alanda bizlerin her zaman yanında oldu. Birileri Suriye halkını katlederken, Türkiye Devleti ve Türk hayırseverler bizleri yaşatmaya çalışıyor. Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler