SON DAKİKA

Suudi Arabistan’daki 35 bin Etiyopyalı kaçak işçi ülkesine döndü

23 Haziran 2017, Cuma - 15:55
ADDİS ABABA (AA) - Suudi Arabistan’daki yaklaşık 35 bin Etiyopyalı yasa dışı göçmenin ülkesine döndüğü bildirildi.

Etiyopya Hükümet Sözcüsü Negeri Lencho, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şimdiye kadar Suudi Arabistan’daki 82 bin Etiyopyalı kaçak göçmenin ülkesine dönmek için seyahat belgesi aldığını ve bunlardan 35 bininin ülkelerine döndüğünü söyledi.

Kaçak Etiyopyalıların Suudi Arabistan’dan çıkmak için sadece 4 günü kaldığını kaydeden Lencho, Riyad hükümetinin dün kaçaklara uyarıda bulunarak ülkeyi terk etme çağrısı yaptığını hatırlattı.

Lencho, "Göçmenleri ülkeye getirmek için hava yolunun yanında deniz yolunu da kullanmak için çaba sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızı Cibuti ve Sudan üzerinden gemilerle getirebiliriz." diye konuştu.

Suudi Arabistan, 2013 yılında da yasa dışı göçmenlerin ülkelerine dönmesi için benzer bir süreç başlatmış, ülkeyi terk etmek istemeyen kaçak göçmenlerle polis arasında çıkan çatışmada 3 Etiyopyalı hayatını kaybetmişti. Olayların ardından 150 binden fazla Etiyopyalı ülkesine iade edilmişti.

Aynı olayların tekrarlanmasından korkan Etiyopya hükümeti, vatandaşlarına geri dönün çağrısı yapmıştı.

Çalışmak için çoğunlukla Yemen üzerinden Suudi Arabistan’a giden Etiyopyalı kaçak göçmenlerin sayısının 200 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Suudi Arabistan ülkedeki yasa dışı göçmenler için 29 Mart’ta 90 günlük af çıkarmıştı.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler