SON DAKİKA

Tacikistan-Afganistan sınırında silahlı çatışma

21 Şubat 2018, Çarşamba - 19:00
TAŞKENT (AA) - Tacikistan-Afganistan sınırında çıkan silahlı çatışmada iki uyuşturucu taciri öldürüldü, olay yerinde 114 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Tacikistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, güvenlik güçleri ile Afganistan’dan ülkeye uyuşturucu sokmak isteyen çete mensupları arasında, iki ülke sınırında silahlı çatışma çıktığı bildirildi.

Afganistan sınırında bulunan Hamadoni bölgesinden ülkeye yasa dışı yollarla uyuşturucu sokmak isteyen silahlı çete ile Tacik güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, çete üyesi iki kişinin öldürüldüğü, birinin ise yakalandığı kaydedildi.

Çatışmanın ardından olay yerinde 114 kilogram uyuşturucu bulunurken Tacik güvenlik güçleri soruşturma başlattı.

Yıl başından bu yana Tacikistan-Afganistan sınırında, güvenlik güçleri ile Afganistanlı uyuşturucu kaçakçıları arasında çıkan 10’dan fazla silahlı çatışmada, toplam 500 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Afganistan’da üretilen uyuşturucunun önemli bir kısmı, Tacikistan üzerinden Rusya ve Avrupa’ya kaçırılıyor. Afganistan ile Tacikistan arasındaki bin 400 kilometreden fazla sınır hattında, uyuşturucu kaçakçıları ile sınır koruma birlikleri arasında zaman zaman silahlı çatışmalar çıkıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler