SON DAKİKA

Taiz’de atletizm yarışması

28 Mayıs 2018, Pazartesi - 01:20
TAİZ (AA) - Yemen’in Taiz kentinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği atletizm yarışmasına onlarca sporcu katıldı.

Taiz’de savaşın başladığı 2015’ten bu yana ilk defa düzenlenen ve 26 Eylül Devrimi’nin yıl yönümü öncesine denk getirilen yarışma, kent merkezindeki Cemal Caddesi’nden başlayıp Taiz Üniversitesi’nde son bulan yaklaşık 3 kilometrelik bir parkurda koşuldu.

Taiz’deki Kültür Bakanlığı Ofis Müdürü Abdulhalık Seyf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışma düzenleyerek savaşa ve ablukaya rağmen yaklaşık 1 milyonluk nüfuslu Taiz’de hayatın devam ettiği mesajını vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Yarışmanın düzenlendiği saatlerde ise Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı milislerle hükümet güçleri arasında kentin güneyindeki Eş-Şekab bölgesinde şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Yemen’de 26 Eylül devrimi, Mütevekkili Krallığı’na karşı 1962 yılında başladı. 1962-1970 yılları arasında Mütevekkili yanlıları ile Cumhuriyetçiler arasında çıkan iç savaşı Cumhuriyetçiler kazanmıştı.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler