SON DAKİKA

“Tanımadığınız kişilerden ikram kabul etmeyin“

31 Temmuz 2016, Pazar - 00:45
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcıların yiyecek ve içeceklere karıştırdıkları maddelerle vatandaşları dolandırmaya çalıştıkları uyarısında bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dolandırıcıların iyi niyetli kişilerin duygularını istismar ettiği, bu amaç için çeşitli yöntem ve planlar tasarladıkları ifade edildi.

İyi niyetle yaklaşıp kendilerine yiyecek ve içecek ikramında bulunanlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, bazı ilçelerde bu tür dolandırıcılık şikayetlerinin alındığı dile getirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Vatandaşlarımız, girdikleri çeşitli ortamlarda iyi niyetli gözüküp tanışmak isteyen veya yakınlık kurmaya çalışan kişiler tarafından verilen yiyecek ve içecek gibi ikramları kabul etmemeli ve geri çevirmelidir. Seyahat için bulundukları toplu taşıma araçlarında, park ve bahçelerde, piknik ve mesire yerlerinde kendilerine tanımadıkları kişiler tarafından açık veya kapalı olarak ikram edilen yiyecek ve içecekleri almamalıdır. Dolandırıcıların başvurduğu yöntemlerden olan yiyecek ve içecek içerisine karıştırılan madde ile uyutulan vatandaşlarımızın para, ziynet ve değerli eşyaları alınarak mağdur etmektedirler. Tanımadığınız kişilerden ikram kabul etmeyin."

Kötü niyetli dolandırıcılarla karşılaşılması durumunda duyarlı olunması uyarısında bulunulan açıklamada, bu tür kişilerin 155 Polis İhbar hattına bildirilmesi istendi.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler