SON DAKİKA

Tanzanya’ya sığınan Burundililere “dönün“ çağrısı

10 Ağustos 2017, Perşembe - 20:40
DODOMA (AA) - Burundi Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza, 2015’te yaşanan siyasi kriz ve şiddet olayları nedeniyle Tanzanya’ya kaçan Burundililerin artık ülkelerine dönebileceklerini söyledi.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Nkurunziza, 2015’te karşı karşıya kaldığı başarısız darbe girişiminin ardından ilk yurt dışı resmi ziyaretini Tanzanya’ya gerçekleştirdi.

Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli ile bir araya gelen Nkurunziza, daha sonra basına açıklama yaptı.

Nkurunziza, Burundi’nin artık güvenli bir yer olduğunu ve Tanzanya’da sığınmacı olarak yaşayan Burundililerin ülkelerine dönebileceklerini belirtti.

Öte yandan Tanzanya Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada da Tanzanya’nın Kigoma bölgesindeki kamplarda 247 bin Burundili sığınmacının kaldığı ve bunların ülkelerine dönmelerinde bir engel bulunmadığı kaydedildi.

Ülkede 10 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza’nın, hükümetle silahlı gruplar arasında Ağustos 2000’de imzalanan Aruşa Anlaşması’nda yer alan "devlet başkanının yalnızca iki kez seçilebileceğine" ilişkin maddeye rağmen Nisan 2015’te üçüncü kez devlet başkanlığı için adaylığını açıklamasının ardından Burundi’de siyasi kriz ve şiddet olayları başlamıştı.

Resmi verilere göre, şiddet olaylarında binden fazla kişi hayatını kaybetti, 400 binden fazla kişi ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler