SON DAKİKA

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi:

28 Mayıs 2017, Pazar - 14:03
İSTANBUL (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ’’Mülkiyeti ihtilaflı olan, mülkiyeti hazineye ait olan veya orman olup da vatandaşın ev yaptığı yerlerle ilgili herkes arazisini alacak, herkes imar alacak. Herkes ev yapacak, sözümüz sözdür herkes bunu gerçekleştirecek.’’ dedi.

Kartal ilçesi Hürriyet Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi Taşlı Sokak’ta bir grup mahalleli ile bir araya gelen Hamzaçebi, vatandaşların kentsel dönüşüm ile ilgili sorunlarını dinledi.

Mahalle sakinlerinin tapu almak için uzun yıllar beklediğini bildiğini aktaran Hamzaçebi, ’’’Dünyada mekan, ahirette iman’ bizim kültürümüzde yer alan güzel bir sözdür. Anayasaya göre devletin görevi de vatandaşın ihtiyaç duyduğu konutu kendisine vermektir. Bu konutu vatandaşın elde edebilmesi için gerekli şartları hazırlamaktır. Yıllardır bu mahalledesiniz, çilesini çekiyorsunuz, mücadele ettiniz, ediyorsunuz mutlu sona ulaşmak için, tapudan sonra buradan ev sahibi olmak için. Demokrasilerde devletin malı yoktur. Demokrasilerde Milli Emlak’ın malı halkındır. Devlete düşen görev, bu arazileri uygun fiyatlarla, adil şekilde vatandaşa verilebilmesini sağlamaktır.’’ ifadelerini kullandı.

İstanbul’da ve Türkiye’nin birçok ilinde tapu ile ilgili sorun yaşandığını belirten Hamzaçebi, "2981 Sayılı İmar Affı Kanununa göre, yıllar önce tapu tahsis belgesi almış vatandaşlarımızın sahip olduğu belgelerin tapuya dönüşmeliydi. Verilen süre bitiyordu daha sonra TBMM’de bu süre 31 Mayıs 2018 tarihine uzatıldı. Devlet dairelerine düşen görev tapu tahsis konusuna konu olan taşınmazın tapusunu vatandaşa vermektir. İkinci grup taşınmazlar ki Hürriyet Mahallesindeki konu budur, vatandaşlarımızın yerleştiği emlak vergisini ödediği hazine taşınmazlarının Milli Emlak’a ait arazinin uygun fiyata vatandaşa devredilmesidir. Fiilen ev, hukuken orman olan yerlerdeki mülkiyet sorununu çözmektir. İstanbul’un birçok yerinde bu sorun var, Kartal’da da var. Buradaki mülkiyeti uygun fiyatla vatandaşa vermek kamu kuruluşlarının görevidir.’’ değerlendirmesinde bulundu.

Hamzaçebi, mülkiyeti ihtilaflı olan, mülkiyeti hazineye ait olan veya orman olup da vatandaşın ev yaptığı yerlerle ilgili herkesin arazisini ve imar hakkını alacağını kaydederek, "Herkes ev yapacak, sözümüz sözdür herkes bunu gerçekleştirecek.’’ diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler