SON DAKİKA

TBMM Genel Kurulu

27 Haziran 2016, Pazartesi - 19:24
TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesine yönelik mutabakata ilişkin, "Türkiye’nin burada ortaya koyduğu şartlar yerine getirilmiştir ve Türkiye bu noktada onurlu dış politikasını, dirayetli duruşunu ortaya koymuştur." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Yerinden söz alan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Türkiye’de işkencenin yoğun bir biçimde yaşamın her alanında sürdüğünü savundu. Demirel, "Cezaevlerinde işkence sürmektedir. Sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte, temel insan haklarına erişimin engellendiği ve bunun hukuk dışı uygulamalarla gerçekleştirildiği bu süreçte birçok yerde işkencenin daha fazla görüldüğünü söyleyebiliriz." diye konuştu.

Demirel, DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in akıbetine ilişkin halen bilgi alamadıklarını bildirdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesine yönelik mutabakata değinerek, hükümetin Meclisi bilgilendirmesini istedi. Gök, "Geçtiğimiz hafta terörle mücadele konusunda önemli bir yasayı kabul eden Meclis bu çalışmaları sürdürürken, Cumhurbaşkanı’nın ’teröristler kadar onurlu ve gururlu olmalıyız’ sözleriyle karşılaştık ve bu söz şu ana kadar hiçbir şekilde tekzip edilmedi." ifadesini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsrail’e ilişkin geçmiş dönemde söylediklerini anımsatarak, "Madem anlaşma yapıldı, taraflar uzlaştı, buradan hükümete ve Cumhurbaşkanına soruyoruz: Söylediğiniz sözleri nereye koyacağız?" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Türkiye’nin terörle mücadelede çok kararlı bir tutum içerisinde olduğunu belirtti.

İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik yapılan anlaşmaya değinen Muş, şöyle devam etti:

"Türkiye ve İsrail arasında müzakereleri süren anlaşmayla ilgili bugün itibariyle bir noktaya ulaşıldı. Türkiye’nin burada ortaya koyduğu şartlar yerine getirilmiştir ve Türkiye bu noktada onurlu dış politikasını, dirayetli duruşunu ortaya koymuştur. Şartlarının kabul edilmesiyle beraber, ilişkilerin normalleştirilmesi noktasında adımların atılabileceği ifade edilmiştir."

CHP Grup Başkanvekili Gök’ün ısrarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinin düzeltilmesi ve ortak bir tavrın alınması ile İsrail konusunda hükümetin bilgilendirme yapmasını istemesi üzerine Başkanvekili Aydın, "Siz talebinizi ilettiniz, ben önümdeki gündemi uygulamakla mükellefim" yanıtını verdi.

Başkanvekili Aydın, "Terörle mücadele noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı, dik duruşu ortadadır. Burada kalkıp farklı yorumlara yol açmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanının bu konudaki samimiyetini hiç kimse test edemez." dedi.

Genel Kurulda konuşmaların ardından Lübnan’da, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında bulunan Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılması konusunda Hükümet’e yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi’nin görüşmelerine geçildi.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler