SON DAKİKA

TBMM Genel Kurulu

19 Haziran 2018, Salı - 14:50
TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu saldırı terörün ve terör örgütlerinin dünya ve insanlığı nasıl tehdit ettiğini, terörün bölgesinin, coğrafyasının olmadığını da çok açık ve net bir göstergesidir." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın Başkanlığında toplandı. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın hastaneye kaldırıldığını ve sağlık durumunun iyi olduğu yönünde bilgi aldığını belirten Aydın, "Kendisine, ailesine, CHP grubuna geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadesini kullandı.

Aydın, Ankara'nın başkent oluşunun 94. yıl dönümü de kutladı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Deniz Baykal'a geçmiş olsun temennisinde bulundu. Açıklanan işsizlik verilerine göre, genç nüfustaki işsizliğinin artığına dikkati çeken Akçay, sorunun ülkenin geleceğini tehdit ettiğini söyledi. Binlerce gencin işsizlik sorunuyla karşı karşıya geldiği için lisans üstü eğitime yöneldiğini vurgulayan Akçay, genç işsizliğin ekonominin en zayıf halkası olduğuna işaret ederek, buna çözüm bulunmasını istedi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Baykal'a acil şifalar diledi. 17 yaşındaki Helin Palandöken'in okul çıkışında vurularak öldürüldüğünü anımsatan Kerestecioğlu, silahın ruhsatsız olduğunu ve internetten sipariş verildiğini belirterek, büyük tehlike yaratan silahlanmaya karşı hükümeti göreve çağırdı ve 28 Eylül'ün "Bireysel Silahsızlanma Günü" olarak kabul edilmesini istedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Baykal'a anjiyo yapıldığını anımsatarak, sağlık durumuyla ilgili bilgi almak için arayan tüm siyasi parti genel başkanları, grup başkanvekilleri, bakanlar ve tüm milletvekillerine partisi adına teşekkür etti.

Baykal'ın CHP kadar Türkiye demokrasisi için de önemli olduğuna işaret eden Özel, "Yapmış olduğu görevlerin tümünde liyakatı ve vatanseverliiği, ülke menfaatleri ve devlet adamlığını ön plana koymuş olan sayın genel başkanımıza CHP olarak acil şifalar diliyoruz. En büyük umudumuzun onu en kısa zamanda aramızda görmek olduğunu ifade ediyoruz" dedi.

Hayatının en zor telefon görüşmelerinden birini Helin Palandöken'in babası Nihat Palandöken ile yaptığını aktaran Özel, baba Palandöken'in bütün milletvekilleri ve bütün partilerden kızının davasını takip etmesini istediğini aktardı. Nihat Palandöken'in, "Biz yandık, başka babalar, anneler yanmasın" değini anlatan Özel, "Bu konuda da Meclis'i üzerine düşen görevi yapacağını ümit ediyoruz." ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Başkan Aydın, "Davayı hep birlikte takip edeceğiz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Baykal'a acil şifalar dileyerek, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki terör saldırısını kınadı. İnceöz, "Bu saldırı terörün ve terör örgütlerinin dünya ve insanlığı nasıl tehdit ettiğini, terörün bölgesinin, coğrafyasının olmadığını da çok açık ve net bir göstergesidir. Terör ve terör örgütlerine karşı aslında tüm dünyanın ortak bir mücadeleyi, söylemi ve duruşuyla sergilemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Somali'de yaraların sarılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerekli girişimlerde bulunulduğuna değinen İnceöz, Türkiye'nin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Somalililerin yanında olacağını kaydetti.

Helin Palandöken'in ailesinin acısını paylaştıklarını belirten İnceöz, davanın takipçisi olacaklarını bildirdi. Dünya Gıda Günü olduğunu anımsatan İnceöz, israftan uzak durulmasını istedi.

Gündem dışı söz alan MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul'da hafriyat kamyonlarının ve öğrenci servislerinin bazı sorunlar yarattığına işaret ederek, hükümeti ve İstanbul'u yönetenleri çözüm için göreve çağırdı.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, son dönemlerde AK Parti'li bazı belediye başkanlarının görevden alınmasının gündemde olduğunu belirterek, bunun halkının iradesi ve seçimlere saygısızlık olduğunu savunarak, suçu olan varsa bu kişilerin yargıya intikal ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu kişilerin "istifa ederlerse AK Parti'de görev alacağı, etmezlerse İçişleri Bakanlığınca görevden alınacağı" yönünde iddiaların bulunduğunu aktaran İrgil, "Hani sandıkla gelen sandıkla giderdi." diye sordu. İrgil, masum olduğuna inanan belediye başkanlarının, buna "hayır" demesini istedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da Ankara'nın başkent oluşunun yıl dönümü sebebiyle söz aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler