SON DAKİKA

Tekirdağ’da doğaya salınan yaban hayvanları

31 Temmuz 2016, Pazar - 06:28
TEKİRDAĞ (AA) - İstanbul Orman ve Su İşleri 1.Bölge Müdürü Osman Demirel, Tekirdağ’da 2011 yılından bu yana doğaya 8 bin keklik, 6 bin 500 sülün bırakıldığını bildirdi.

Yeniköy Mahallesi’ndeki Kartaltepe Tabiat Parkı’nda düzenlenen "Kınalı keklik yerleştirme" programına katılan Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının ülke genelinde yürüttüğü yaban hayatın desteklenmesi faaliyetinin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Yapılan çalışmalarla, doğada var olan ancak yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yaban hayvanlarının yeniden tabiata kazandırıldığını belirten Demirel, "2011 yılından bu yana biz Tekirdağ ilinde 8 bin keklik ile 6 bin 500 doğal türlerimizden olan sülün yerleştirmesi yaptık." dedi.

Doğadaki yaban hayvanlarında gen bozulmasının önüne geçilmesi amacıyla tamamen doğal türlerin doğaya salındığını ifade eden Demirel, "Doğaya keklik ve sülün yerleştirmesi yaparken doğal türleri tercih ediyoruz. Yani yerleştirmeyi yaparken o yörede daha önce yaşamış doğal türün neslinin devamının sağlanması amaçlanıyor." diye konuştu.

Demirel, Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal ve AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Cüneyt Yüksel ile birlikte 200 kekliği doğaya bıraktı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler