SON DAKİKA

“Tekirdağ’ın Bulgar İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü“

13 Temmuz 2017, Perşembe - 17:05
TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ’ın Bulgar İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü, törende kutlandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, program Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bugün bu konunun gündeme gelmesinin nedeni, geçmişin acılarını anmak değil, tarihimizden bu yana Tekirdağ’ın ve ülke topraklarının tamamının nasıl kurtarıldığını, nelerin yaşandığını öğrenmek ve bu toprakların değerini daha iyi kavramak içindir." ifadelerini kullandı

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise geçmişle bağlarını yitirmediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz yıllardır 13 Kasım’da kutladığımız kurtuluşumuzun yanında bir başka kurtuluşun daha olduğunu ve Balkan Savaşları sırasında bu toprakların işgal altına girdiğini ve 8 ay süreyle işgal altında kaldığını öğrendik. Bir şehir, geçmişi ile birlikte yaşar ve kimliğini böyle devam ettirir. Her ne kadar Bulgar işgalini yaşamış olsak da bugün dostça ve kardeşçe Balkanlarda birlikte yaşadığımız Bulgar kardeşlerimize karşı herhangi bir kastımız yoktur. Burada, sadece tarihi bir gerçeği ortaya çıkarmak ve bir daha bu topraklarda işgal görmemek, barış içerisinde yaşamak adına anıyoruz."

Programa, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt ve çok sayıda davetli katıldı.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler