SON DAKİKA

TEOG yerine liselere geçişte uygulanacak yeni sistem

15 Temmuz 2018, Pazar - 20:40
TBMM (AA) - HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, TEOG yerine liselere geçişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin, "Her değişen bakanla birlikte sistemi kafalarına göre değiştiriyorlar. Paydaşlarıyla paylaşmıyorlar. Bir yazboz tahtası haline getirdiler." dedi.

Botan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Van depreminin yıl dönümü olduğunu anımsatarak, hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

Eğitimin çözüm bekleyen ciddi sorunları olduğunu belirten Botan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine ilişkin görüşmelerde yapılan sunuma baktıkları zaman çözüm önerilerini göremediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığına ayrılan bütçenin büyük bölümünün personel giderleri ile zorunlu giderler olduğuna işaret eden Botan, "Her konuda olduğu gibi AKP, eğitim konusunda da ciddi bir ihanetin içinde. Yarın, öbür gün, 'biz bu konuda da ihanet ettik' gibi itirafları da göreceğiz. Her değişen bakanla birlikte sistemi kafalarına göre değiştiriyorlar. Paydaşlarıyla paylaşmıyorlar. Bir yazboz tahtası haline getirdiler. Her bakanla birlikte bir sistem getirdiler. Bakanlar, sistemi öve öve bitiremedi ama neredeyse iki yılda bir bu sistem çökmüş, değişmiş." diye konuştu.

Yeni sistemin öğrencileri sınav yükünden kurtarmadığını dile getiren Botan, velilerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin ciddi bir stres aldında olduğunu öne sürdü.

Bir gazetecinin seçim barajına yönelik açıklamaları anımsatması üzerine Botan, seçim barajının, halkın iradesine konulmuş bir baraj olduğunu ifade ederek, mutlaka kaldırılması gerektiğini söyldi.










Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler