SON DAKİKA

Teröristin evinde parmak izi çıkan sanık hakim karşısında

16 Mayıs 2019, Perşembe - 13:50
ADANA (AA) - Adana'da terör operasyonunda yakalanan ve Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov'un kaldığı evde parmak izi tespit edilen tutuklu sanık Akhmed Gaituikev hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Akhmed Gaituikev ile avukatı katıldı.

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak tercüman aracılığıyla savunması alınan sanık Gaituikev, 2014 yılında kaçak yollardan Suriye'ye geçtiğini söyledi.

Hiçbir terör örgütüyle bağlantı kurmadığını iddia eden Gaituikev, "2018 yılında Mısır'dan temin ettiğim sahte pasaportla İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yaptım. Reina saldırısıyla bir ilgim yoktur. Saldırganı asla tanımam. Taşımacılık işiyle uğraştığım için bu evde parmak izim çıkmış olabilir. Telefonumda tespit edilen bomba yapımıyla ilgili dokümanlar bana ait değildir. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın illegal yollardan terör örgütlerine katılmak için Suriye'ye geçtiği, örgütsel faaliyetler için "Musa" kod adını kullandığını belirterek, dijital materyallerinin incelenmesi sonucu da çok sayıda EYP yapımı ve düzenekleriyle ilgili görüntüler, köprülere sabotaj amaçlı EYP'li eylem fotoğrafları, şahıslara saldırı düzenekleri, füze yapımı ve çeşitli bomba yapımlarıyla alakalı bilgiler tespit edildiğini aktardı.

Savcı, sanık Gaituikev'in, Reina saldırısının faili Abdulkadir Masharipov'un kaldığı evde parmak izi tespit edilmesi ve sahte kimlikle Türkiye'ye giriş yaptığının anlaşılması dikkate alınarak "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "resmi belgede sahtecilik" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Gaituikev'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Adana'da terör operasyonunda yakalanan Gaituikev, 24 Aralık 2018'de tutuklanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler