SON DAKİKA

“Teşviklerin tek düzenlemede toplanması farkındalık yaratır“

21 Ekim 2017, C.tesi - 03:40
İSTANBUL (AA) - Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem, "Pek çok alanda ayrı ayrı sunulmuş olan teşvik ve desteklerin tek bir düzenleme altında toplanması veya bir noktadan bilgilendirme ve uygulama desteği veren bir yapı oluşturulması, özellikle ülkemize yeni yatırım yapacak yatırımcılar için önemli bir kolaylık olacaktır." dedi.

YASED ve Ekonomi Bakanlığı iş birliğiyle, Türkiye’deki yatırım ve iş ortamını değerlendirmek amacıyla, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve YASED üyesi uluslararası şirketlerin üst yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında konuşan Erdem, YASED’in üyesi 5 kıtadan 25 ülkeden yatırımcıların, Türkiye’nin potansiyeline inanmış, geleceğine güvenen, üretmeye, istihdama, ihracata hem doğrudan hem de dolaylı büyük katkı sağlayan şirketler olduğunu söyledi.

YASED’in Türkiye’deki uluslararası doğrudan yatırımların yüzde 75’inden fazlasını temsil ettiğine değinen Erdem, dernek olarak hedeflerinin, Türkiye’nin bir yatırım, cazibe merkezi şeklinde konumlandırılmasına ve mevcut yatırımların verimliliğinin artırılmasına katkı sağlamak olduğunu bildirdi. Erdem, şöyle konuştu:

"Bu hedefe ulaşmamızda Türkiye ekonomisinin rekabet gücünü artıran yapısal reformlar büyük önem taşımaktadır. Yatırımların teşvik edilmesi amacıyla hükümetimizin son dönemde sunduğu çok önemli birçok teşvik mekanizmasını takdirle karşılıyor, bunun için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu son derece önemli teşviklerin duyurulmasını ve uygulamada koordinasyonun sağlanmasını çok önemli görüyoruz.

Pek çok alanda ayrı ayrı sunulmuş olan teşvik ve desteklerin tek bir düzenleme altında toplanması veya bir noktadan bilgilendirme ve uygulama desteği veren bir yapı oluşturulması, özellikle ülkemize yeni yatırım yapacak yatırımcılar için önemli bir kolaylık olacaktır."

Türkiye’nin en büyük ihtiyacının teknoloji yoğun ve katma değerli büyük yatırımları çekmek olduğuna işaret eden Erdem, gelecek dönemde bunu gerçekleştirmek üzere bütüncül bir yatırım politikasının oluşturulmasına yönelik olarak Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejik Planı hazırlanmasının çok faydalı olacağını düşündüklerini dile getirdi.

Erdem, "Bu konuda da uluslararası doğrudan yatırımcılar olarak üzerimize düşecek görevi yerine getirmeye hazırız. YASED olarak, yapısal reform sürecinin kesintisiz bir şekilde devam etmesi halinde Türkiye’nin önümüzdeki dönemde daha fazla uluslararası doğrudan yatırım çekebileceğine inanıyoruz. Bu inancımızı da uzun vadeli yatırım perspektifimizi koruyarak gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler