SON DAKİKA

TİM’den “Rusya’ya kısıtlama“ haberlerine ilişkin açıklama

24 Mayıs 2017, Çarşamba - 20:38
İSTANBUL (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), bazı basın mecralarınca "Rus tarım ürünleri ithalatına Türkiye tarafından kısıtlama getirildiği ve bunun TİM tarafından doğrulandığına" dair haberlere ilişkin, "Açıklamayı yapan kişi TİM Yönetim Kurulu üyesi değildir ve TİM adına böyle bir açıklama yapma yetkisi yoktur." duyurusunu yaptı.

TİM Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, bugün bazı basın mecralarınca Rus tarım ürünleri ithalatına Türkiye tarafından kısıtlama getirildiği ve bunun TİM tarafından doğrulandığına dair haberlerin yapıldığı hatırlatıldı.

TİM’in bu konu özelinde herhangi bir çalışması olmadığı gibi, ithalatla ilgili konularda da yetki sahibi olan bir kurum olmadığı belirtilen açıklamada, "Basında yer alan açıklama ya da doğrulama Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu ya da Genel Sekreterliği tarafından yapılmamıştır. Açıklamayı yapan kişi TİM Yönetim Kurulu üyesi değildir ve TİM adına böyle bir açıklama yapma yetkisi yoktur." bilgileri verildi.

- "Rusya ile ikili ilişkilerimizin istikrarlı bir şekilde artmasını istiyoruz"

TİM’in, Rusya ve diğer tüm ülkelerle karşılıklı ticaretin istikrarlı bir şekilde geliştirilmesi için faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Daha dün, yani 23 Mayıs’ta Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu beraberinde Rusya Federasyonu Ticaret Temsilcisi, Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi ve Alabuga Serbest Bölgesi yöneticilerinin katılımlarıyla yüze yakın Türk firmasının bulunduğu ’Türkiye-Rusya İş Forumu’ İstanbul’da meclisimiz çatısı altında gerçekleştirilmiştir. İkili ticaretin artırılması için her iki taraf da ne kadar istekli olduğunu dile getirmiştir.

TİM, ikinci ülkelerle siyasi ilişkilerimizde tansiyonun yüksek olduğu dönemlerde bile hiçbir zaman ticaret engellerini savunan bir vizyonda olmamıştır. Ve her mecrada siyaset ile ticaretin birbirinden ayrı kalması gerektiğini dile getiren bir kurum olmuştur.

Geçtiğimiz günlerde, Türk ve Rus Hükümetleri tarafından ticaretin geliştirilmesi ve önündeki engellerin kaldırılması için imzalanan Mutabakat Zaptı’nın ülkelerimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyor, Rusya ile ikili ilişkilerimizin istikrarlı bir şekilde artmasını istiyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler