SON DAKİKA

“Tırnakçılar“ güvenlik kamerasında

28 Eylül 2016, Çarşamba - 18:56
MANİSA (AA) - Manisa’da kendilerini yabancı olarak tanıtan iki kişinin, bir iş yerini "tırnakçı" yöntemiyle soyması güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Görüntülerde, yabancı olduklarını söyleyen kişiler ellerindeki dövizleri bozdurmak istediklerini belirterek iş yeri çalışanları ile sohbet ediyor.

Dükkan sahibi dövizleri incelerken bir çalışan, Türk lirası destesini cebinden çıkartıyor. Desteyi eline alan bir kişi parayı biraz karıştırdıktan sonra tekrar geri veriyor.

Bu arada diğer arkadaşı iş yeri sahibi ile konuşuyor ve bir süre sonra dükkandan ayrılıyorlar.

- "Bin 200 lira alınmış"

Döviz bürosu çalışanı Bülent Yıldırım, AA muhabirine, kendilerini mülteci olarak tanıtan iki kişinin iş yerine geldiğini ve yüklü miktarda Amerikan doları bozacaklarını söylediklerini anlattı.

Söz konusu kişilerin, "Türklerin en büyük parası hangisi" diye sorduğunu ifade eden Yıldırım, "Elime aldığım 200 liralık banknotların bulunduğu desteyi bozmadan gösterdim. Dolandırıcı ’bakabilir miyim?’ dedikten sonra desteyi eline verdim, kendisi de sayıyor gibi yaptı ve daha sonra bana parayı geri teslim etti. Sonradan anladık ki el çabukluğu ile destenin içinden bin 100 lirayı çalmış." dedi.

Yıldırım, durumu polise bildirdiğini, kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldığını belirtti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler