SON DAKİKA

Tokat’ta “Tek Yürek Projesi“

04 Temmuz 2017, Salı - 14:04
TOKAT (AA) - Tokat Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen "Tek Yürek Projesi" kapsamında Mardin’in Derik ilçesinden gelen 87 öğrenci kentte ağırlanıyor.

Vali Ömer Toraman, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile diğer ilgililer, dün akşam kente gelen Mardinli öğrencilerle Anadolu Lisesi pansiyonunda buluştu.

Toraman, projenin Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin çok güzel bir göstergesi olduğunu söyledi.

Proje ile şehit Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün hayalini de gerçekleştirmeyi arzuladıklarını dile getiren Toraman, şöyle konuştu:

"Bu, şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün de hayaliydi. Safitürk, Derikli çocukların eğitimi için gayret gösterdi. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Büyüyüp ülkenin kalkınması, gelişmesi ve refahının artırılması için önemli görevler alacaksınız. Çok çalışacaksınız. Böylece şehit Kaymakamımızın hayalini gerçekleştirmiş olacaksınız çünkü o Derikli öğrencilere bu konuda çok güveniyordu."

Öğrenciler de kendilerini ağırladıkları için Vali Toraman ve yetkililere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yılbaşında hayata geçirilen "Tek Yürek Projesi" kapsamında öğrencilerin Tokat ve Derik’te karşılıklı olarak gezi programlarına katılması planlanıyor. Mart ayında Tokatlı öğrencilerin Derik’e gitmesinin ardından Derikli öğrenciler de Tokat’ta 3 gün boyunca tarihi ve turistik yerleri gezecek.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler