SON DAKİKA

Trabzon’da Altın Kolye Futbol Turnuvası başladı

16 Temmuz 2017, Pazar - 22:21



TRABZON (AA) - Trabzonspor yetkilileri tarafından 1977-1983 yıllarında 7 sene üst üste düzenlenen Altın Kolye Futbol Turnuvası, 34 yıl aradan sonra Bizim Neslin Uşakları Derneği tarafından yeniden organize edildi.

Turnuva, kentteki Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) sahasında yapılan açılışla başladı.

Trabzonspor’da futbol oynayan ve başkanlık görevinde de bulunan eski Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, açılışta yaptığı konuşmada, Trabzon’da genç futbolcuların yetişmediğini, yetişenlerin de kaybolduğunu ifade ederek, "Burada 6 yaşındaki çocuğun hedefi Trabzonspor’da oynamak değilse, suçu kendimizde aramalıyız. Bu turnuva hayırlara vesile olsun." dedi.

Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Özkan Sümer ise Altın Kolye Futbol Turnuvası’nın, Trabzon kenti için önemli olduğunu vurgulayarak, "Trabzonspor bu bütünlüğü önemli ölçüde korudu, kullandı ve büyüklüğe ulaştı. Maalesef daha sonra bu değerini koruyamadı. Bir şeyi kaybettiğin yerde arayacaksın. Trabzonspor’da küçük oyuncuların katılımıyla gerçekleşen o etkinliğinin sonuçları, büyüklüğe kadar ulaşmıştır. O nedenle bu turnuvanın önemi büyük." diye konuştu .

Bizim Neslin Uşakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Demirsoy da Trabzonspor’un elde ettiği 6 şampiyonluğun, turnuvanın düzenlendiği tarihlerde gerçekleştiğini belirterek, "6 şampiyonluğun hepsi 7 kez gerçekleştirdiğimiz turnuva tarihleri arasında olmuştur. Geçmişte bu turnuva Trabzonspor’a oyuncu yetiştirmeyi amaçlardı. Gençler bu turnuvaya kendi olanaklarıyla katılırdı. Hünerlerini sergilerdi. Şimdiki genç arkadaşlarımıza mahalle kültürünü ve insanların bir araya gelmesini aşılamaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Açılış töreninin ardından Trabzonspor’un eski futbolcularından oluşan veteran takımı, özel maç yaptı.

Altın Kolye Futbol Turnuvası, 3 Ağustos’a kadar sürecek, gençler ve yıldızlar olmak üzere iki kategoride 26 takım mücadele verecek. Şampiyon olan takıma, altın kolye hediye edilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler