SON DAKİKA

Trabzon’da hafızlık icazet merasimi

24 Ağustos 2017, Perşembe - 11:40
TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Biz hafız olan evlatlarımıza baktığımızda görüyoruz ki sizler dinimizin en önemli meşalelerisiniz. Yolunuzdan hiçbir zaman sapmayacağınıza kalben inanıyoruz." dedi.

Arsin’de hafızlık eğitimini tamamlayan 48’i erkek, 22’si kız olmak üzere 70 öğrenci için Yeşilyalı Merkez Kur’an Kursunda tören düzenlendi.

Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, hafızların birer Kur’an meşalesi olduğunu dile getirerek, "Biz hafız olan evlatlarımıza baktığımızda görüyoruz ki sizler dinimizin en önemli meşalelerisiniz. Yolunuzdan hiçbir zaman sapmayacağınıza kalben inanıyoruz. Bundan sonraki tahsil hayatınızı da birer İslam temsilcisi olarak sürdürmenizi bekliyoruz, buna inanıyoruz. " ifadelerini kullandı.

- "Hocalarımız Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonunu oluşturdular"

Bunun için güzel bir uygulama başlatıldığını da belirten Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Hocalarımız Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonunu oluşturdular. Biz bu Federasyonun çok faal olmasını, hafızlarımızın hayatlarının her döneminde takip edilmesini, anneler, babalar Kur’an kursları arasında müftülükler başta olmak üzere çok büyük bir iletişimin olmasını istiyoruz. Bu iletişim sayesinde bu evlatlarımız tahsillerini devam ettirecekler ve alim-hoca olacaklarsa ilahiyat fakültelerinin en başarılıları olacaklar, doktor olacaklarsa, avukat olacaklarsa, mühendis olacaklarsa en başarıları olacaklar. Onların başarılarının devamı için Kur’an Kursları Federasyonu bu iletişimi ve koordinasyonu sürdürecek."

Gümrükçüoğlu, bu işin hizmetkarlığını kendilerine görev olarak addettiklerini de ifade ederek, öğrencilere her zaman destek olacaklarını kaydetti.

Törende, hafız olan öğrenciler ile dini bilgiler eğitimini tamamlayan 12 öğrenciye, protokol üyeleri tarafından belgeleri ve hediyeleri verildi.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler