SON DAKİKA

Trump Kuzey Kore’ye yönelik tehditlerine devam ediyor

16 Aralık 2017, C.tesi - 05:00
WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un’un Guam Adası’nı bir kez daha açıktan tehdit etmesi durumunda "bunu yaptığına pişman olacağını" söyledi.

Twitter hesabından Kuzey Kore’ye yönelik sert açıklamalarından sonra tatilini geçirdiği New Jersey’deki golf kulübünde gazetecilerle bir araya gelen Trump, Pyongyang’a yönelik tehditlerini sürdürdü.

Açıklamalarının tansiyonu yükselttiğine yönelik eleştirileri yanıtlayan Trump, "Bu ülkede benim söylediklerimden mutlu olan onlarca milyon insan var çünkü nihayet ülkemiz ve gerçekten ulusumuz ve dostlarımız için dik duran bir başkan var." dedi.

Trump, Kim Jong-un’u kastederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnanın bana bu adamın yaptıkları yanına kalmayacak. Açık bir şekilde bir tehdit savurursa -ki bunu yıllardır yapıyor, ailesi yıllarca yaptı- veya Guam’a ya da Amerikan toprakları veya bir müttefikine yönelik bir şey yaparsa bundan gerçekten pişman olacak ve gerçekten çabuk pişman olacak."

Twitter hesabında paylaştığı "silahlarımız dolu ve hedeflerine kilitli" ifadesinin sorulması üzerine Trump, sözlerinin oldukça açık olduğunu, her şeyi dikkatlice ele aldıklarını ve sözlerinin ağırlığının iyi anlaşıldığını umduğunu dile getirdi.

Donald Trump, "Kastettiğim şeyi söyledim ve umuyorum ki tam olarak ne söylediğim ve o sözlerin anlamlarını anlamışlardır." açıklamasını yaptı.

- "Mücadele etmekten başka seçeneğim kalmadı"

Daha sonra Trump’a, ABD’nin Kuzey Kore ile gizli kanallardan iletişim kurduğu iddialarını hatırlatıldı. Bunun üzerine Trump, artık görüşmelerde bir ilerlemenin olup olmamasını konuşmadıklarını ifade etti.

Kendisinden önceki hükümetlerin Pyongyang’a yüklenmediği görüşünü savunan Trump, "Benim mücadele etmekten başka seçeneğim kalmadı ve ben de mücadele ediyorum. Ya çok çok kısa bir sürede başarılı olacağız ya da başka bir şekilde başaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Kuzey Kore sorununun askeri yollarla çözülemeyeceğine yönelik ifadeleri de anımsatılan Trump, "O belki Almanya için konuşuyor. Almanya için konuşsun o. Benim çok iyi bir arkadaşım, çok iyi bir insan, çok iyi bir kadın, İvanka’nın da çok iyi bir arkadaşı. Kesinlikle ABD’yi kastetmiyor." diye konuştu.

Trump, şahsi Twitter hesabından, "Kuzey Kore akılsızca davranırsa askeri çözümler tamamen hazır, silahlarımız yüklü ve hedeflerine kilitli. Umarım Kim Jong-un başka bir yol izlemeyi seçer!" mesajını paylaşmıştı.

- Karşılıklı tehditler üç gündür sürüyor

Kuzey Kore’nin balistik füzelerine entegre edebilecekleri nükleer savaş başlıkları üretmeyi başardığına ilişkin iddiaların ortaya atılması üzerine ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore’nin ABD’yi tehdit etmesi durumunda "daha önce görülmemiş bir gazapla karşı karşıya kalacaklarını" söylemişti.

Trump’ın bu açıklamaları üzerine Kuzey Kore devlet televizyonu Kim Jong-un yönetiminin ABD’ye bağlı Guam Adası’nı vuracağına dair bir haber yayımlamış, bunun üzerine de ABD Savunma Bakanı James Mattis, Pyongyang yönetimine "rejimini ve halkını yıkıma götürecek bir eylemi tasavvur etmeyi bırakması" çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler