SON DAKİKA

Trump’ın Başekonomi Danışmanı Cohn:

15 Mart 2018, Perşembe - 11:40
WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Donald Trump’ın Başekonomi Danışmanı Gary Cohn, istifa etmesi için yapılan tüm baskılara rağmen görevinde kalmaya karar verdiğini bildirdi.

Yahudi asıllı Amerikalı Cohn, Financial Times’a verdiği mülakatta, Trump’ın iki hafta önce Virginia’da yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili açıklamalarından rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Trump’ın, bir kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı olaylardan Nazi yanlılarını sorumlu tutmayarak, ırkçılık karşıtı grupları suçlaması nedeniyle büyük baskı altında kaldığını ifade eden Cohn, şunları kaydetti:

"Hem istifa etmem hem de görevde kalmam için büyük baskıya maruz kaldım. Vatansever bir Amerikalı olarak görevimden ayrılmayı istemedim. Çünkü Amerikalı insanlar yararına çalışma sorumluluğu hissediyorum ancak aynı zamanda son iki haftada yaşananlardan üzüntü duyduğumu ifade etmek zorundayım. Eşitlik ve özgürlüğü savunan gruplar, hiçbir zaman aşırı milliyetçi beyaz Amerikalılarla, Nazi yanlılarıyla ve KKK (Ku Klux Klan) ile eşit tutulamaz."

Cohn, istifasına yönelik tüm baskılara rağmen, ’Yahudi bir Amerikalı olarak, (Yahudiler yerimizi alamaz) sloganları atan Nazi yanlılarının işimi bırakmama neden olmasına izin vermeyeceğim.’ diyerek görevinde kalmaya karar verdiğini belirtti.


Yönetimin nefret gruplarını daha net şekilde kınaması gerektiğini vurgulayan Cohn, "Bu yönetim nefret gruplarını tutarlı ve kesin surette kınayabilir ve kınamak zorunda. Toplumumuzdaki ayrışmaları gidermek için elinden geleni yapmalı." değerlendirmesinde bulundu.


New York Times gazetesi geçen hafta Cohn’un istifa mektubunu yazdığını iddia etmişti.


- "Vergi reformu için destek kampanyası başlatacağız"


Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Gary Cohn, ABD Başkanı Trump’ın programının gelecek haftadan itibaren vergi reformuna göre şekilleneceğini bildirdi.

"Başkan vergi reformunu ve buna neden ihtiyacımız olduğunu anlatmak için önemli konuşmalar yapmak üzere yollarda olacak." ifadesini kullanan Cohn, yeni vergi düzenlemesine yönelik detayların henüz kesinleşmediğini ve Kongreyle birlikte belirleneceğini kaydetti.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler