SON DAKİKA

TŞOF Başkanı Apaydın:

27 Haziran 2017, Salı - 12:03
ANKARA (AA) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, tır ve kamyon gibi ağır tonajlı araç kullanan şoförlerin çalışma saatleri ile kazançlarının orantılı olmadığını belirterek, "Adaletli bir şekilde hak ettikleri kazançları sağlamaları ilk temennimizdir." ifadesini kullandı.



Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu şoförler ile nakliyeci esnafının mesleklerini yaparken birçok sorunla karşılaştıklarını kaydetti.

Köprü geçiş ücretlerinin yüksek olması ve yurt dışından daha ucuza mazot alanlar nedeniyle oluşan haksız rekabetin bu sorunlardan bazıları olduğuna işaret eden Apaydın, "Ağır tonajlı araçlar ile mesleklerini icra eden şoförlerimizin en önemli sorunlarından birisi çalışma saatleri ile kazançlarının orantılı olmamasıdır. Adaletli bir şekilde hak ettikleri kazançları sağlamaları ilk temennimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Şoförlerin Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanmak zorunda olmalarının zaman kaybına yol açtığını, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanmak isteyenlerin ise yüksek tutarlarda ceza ödediklerini belirten Apaydın, arabalı vapur seferlerinin ağır tonajlı araçlara yasaklanmasının da mağduriyet yarattığını ifade etti. Apaydın, söz konusu nedenler sebebiyle köprü ve bağlantılı yol geçişlerinde ağır tonajlı araçlarla yük taşıyan esnafa kolaylık sağlanması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler