SON DAKİKA

TŞOF Başkanı Apaydın:

22 Haziran 2018, Cuma - 19:00
ANKARA - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Başbakan Binali Yıldırım tarafından esnaf ve sanatkarlara yönelik açıklanan "kredi paketi"ne ilişkin, "Artırılan kredi limitleri esnafımızı ve piyasaları rahatlatacaktır." ifadesini kullandı.

Apaydın, yazılı açıklamasında, esnafın, ekonominin barometresi ve ülkenin sigortası olduğunu belirtti.

Esnafa verilen desteklerin boşa gitmeyeceğine işaret eden Apaydın, "Artırılan kredi limitleri esnafımızı ve piyasaları rahatlatacaktır. Esnaf, ekonominin barometresi ve ülkenin sigortasıdır. 150 bin liralık kredi limitinin 200 bin lirayla çıkarılması ekonomiyi daha da canlandıracaktır. Öte yandan, yeni iş yeri alan esnafımıza verilecek 500 bin liralık kredi, esnafımızı kiracılıktan kurtaracak ve kendi dükkanının sahibi yapacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Apaydın, ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafın uzun süredir ticari taşıt kredisini beklediğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Araçlarını henüz özel tüketim vergisi (ÖTV) desteğinden yararlanarak değiştirmemiş taksici, minibüscü, servis aracı işletmecisi, halk otobüscüsü, kamyon ve kamyonetci esnafımız için büyük bir fırsat geldi. Bu esnafımız hem ÖTV desteğinden yararlanarak aracını yenileyebilecek hem de yeni araç için 5 yıla varan vadeli ve düşük faizli kredi kullanabilecek. Halden aldığı meyveyi ve sebzeyi manavına kendi kamyonetiyle taşıyan esnafımız, aracını 5 yıllık krediyle yenileyebilecek. Krediler kullanılmaya başlandıktan sonra yollarımızda daha çok lüks taksiler ve ticari araçlar göreceğiz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler