SON DAKİKA

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Kahraman:

21 Eylül 2018, Cuma - 17:30
ANKARA (AA) - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman, "Kredi Garanti Fonu (KGF) desteklerinin ekonomiyi daha da canlandıracak şekilde kapsamının genişletilmesini bekliyoruz." dedi.

Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomide bu yıla ilişkin beklentilerini anlattı.

Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine rağmen ekonomisini çabuk toparladığını belirten Kahraman, geçen yılın 3. çeyreğindeki yüzde 11,1'lik büyümenin bunun en büyük kanıtı olduğunu söyledi.

Kahraman, Türkiye'nin üzerine oynanan bütün oyunlara rağmen hükümetin ve özel sektörün özverili çalışmasıyla bu büyüme oranını yakaladığını vurgulayarak, "İş adamları olarak ülkenin geleceğinden endişe etmeden yatırımlarımızı yaptık, ticari olarak herhangi bir zorlukla karşılaşmadık, üretmeye devam ettik. Bizim başka bir vatanımız yok. Yatırım yapacaksak da yine bu ülkeye yapacağız." diye konuştu.

Yaşanan olumsuzlukların Türk toplumunun kenetlenmesini sağladığının altını çizen Kahraman, "2017 yılı bazı ülkelerin Türkiye'ye yönelik tutumları nedeniyle zor geçti. Buna karşın, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, iktidarı ve muhalefetiyle herkes iyi çalıştı. Yatırımların sürmesi ve ortaya çıkan büyüme rakamlarıyla zorlu süreci iyi atlattık. Türkiye olarak daha da önemsenen bir ülke haline geldik." değerlendirmesinde bulundu.

Kahraman, bu yıl KGF desteklerinin kapsamının genişletilmesini beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Devletin çeşitli alanlarda sağladığı destekler yatırım ve üretim için önemli. KGF desteklerinin ekonomiyi daha da canlandıracak şekilde kapsamının genişletilmesini bekliyoruz. Bu sayede Türkiye ekonomisi bu yıl daha da büyüyecektir. Biz, bu süreci değerlendirirken sadece Türkiye'deki ticari koşullarla bakmıyoruz, Avrupa Birliği başta olmak üzere diğer ülkelerle ilişkilerimizi de göz önünde tutuyoruz. Yatırımlara ara vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışabiliriz, yapabiliriz, hükümetin bize sağladığı olanaklarla yurt dışında ülkemizin adını en iyi şekilde duyurabiliriz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler