SON DAKİKA

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Çakar:

18 Haziran 2018, Pazartesi - 08:40
ANKARA (AA) - Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, "torba tasarı"nın Anayasa'ya, hukuka, tüketici haklarına ve kamu yararına aykırı olduğunu iddia etti.

Çakar, Dernek merkezi önünde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan ve kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen "Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na ilişkin açıklama yaptı.

Söz konusu tasarının Anayasa'ya, hukuka, tüketici haklarına ve kamu yararına aykırı olduğunu savunan Çakar, tasarıyla motorlu taşıtlar vergisinin ve tüketicilerin sürekli kullandığı kablolu, kablosuz ve mobil internet servisi sağlayıcısı hizmetlerde özel iletişim vergisinin yükseltildiğini söyledi.

Tasarıdaki düzenlemeler kapsamında Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna aykırı davranarak haksız ve çok yüksek paralar kazanan firmalara ceza indirimleri uygulanacağını öne süren Çakar, "İdari para cezalarında Kabahatler Kanunu uygulanırken, bu düzenleme ile Kabahatler Kanunu kaldırılacaktır. Bu ceza indirimleri, kamu denetiminin olmamasının bir sonucuyla birlikte firmaları kanuna uymamaya, aykırı davranmaya teşvik edecek ve firmaların karları artacaktır. Mevcut durumda, konsolide bilanço büyüklükleri cezaya tabi iken konsolide bilanço kavramı kaldırılarak konsolide olmayan tek tek firmalardan daha düşük miktarda ceza alınacaktır." değerlendirmesinde bulundu.






Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler