SON DAKİKA

Tunceli’de PKK’lıların kaçırdığı öğretmeni katletmesi

15 Temmuz 2017, C.tesi - 15:34
ŞANLIURFA (AA) - Terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın görev yaptığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı Mahallesi’nde yas var.

İlçeye 65 kilometre uzaklıktaki Çiftçibaşı sakinleri, Yılmaz’ın şehit edildiği haberini sabah aldıklarını belirterek, terör örgütü PKK’ya tepki gösterdi.

Mahalle sakini Ali Çaçan, gazetecilere yaptığı açıklamada mahalle olarak büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Necmettin öğretmenin çok iyi bir insan olduğunu anlatan Çaçan, "Necmettin çok iyi öğretmen ve insandı. Çocuklarla çok güzel ilgileniyordu. Okul haricinde bizleri evlerde ziyaret ederek öğrencilerle ilgilenirdi. Onun teröristlerce şehit edilmesine çok üzüldük. O sadece görevi ve bizlere faydalı olmak için memleketini ve ailesini bırakıp gelmişti. Teröre lanet ediyoruz." diye konuştu.

Halil Çaçan ise "Çok üzüldük. Allah rahmet eylesin, bunu yapanların Allah cezasını versin. Nasıl Yılmaz’ın ailesinin ciğerine ateş düştüyse Allah onların da ciğerine ateş düşürsün. O bizler için çocukları için buraya gelmişti. Suçsuz bir insandı onu katlettiler. Onun ne suçu vardı. Sadece öğrencilere ders ve okulu sevdiriyordu. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Mehmet Sonka da öğretmeninin şehit edilmesine çok üzüldüğünü ve ağladığını söyledi.

Mihriban Subay ise öğretmeni Yılmaz’ın eğitimleri için özveri gösterdiğini, zaman zaman hediyeler aldığını anlattı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler