SON DAKİKA

Tunus’ta 6 muhalif partiden “ortak siyasi cephe“

25 Mart 2017, C.tesi - 07:15
TUNUS (AA) - Tunus’ta altı muhalif parti, ülkedeki sosyal sorunlara, çözüm bulunmasına destek olmak amacıyla "Ulusal Kurtuluş Cephesi" adı altında bir araya geldi.

Cephenin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Nida Tunus Partisi milletvekili Hamis Kuseyle, "Bu cephe, sosyal tıkanıklığın yaşandığı ülkemizde, hükümetin mevcut durumu aşması konusunda itici güç olacak." dedi.


Kuseyle, cephenin çatısı altında bir araya gelen tüm grupların "meşru ve barışçıl" tüm toplumsal hareketlerle dayanışma içinde olacağını vurgulayarak, ülkenin kurtarılması amacını taşıyan herkese kapılarının açık olduğunu ifade etti.

Sosyalist Parti Genel Sekreteri Muhammed el-Keylani de bu yeni siyasi oluşuma "Kurtuluş Cephesi" isminin, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı duruma acil çözüm bulunması amacıyla verildiğini kaydetti.

Cephede, Özgür Ulusal Birlik, Tunus Meşru Hareketi, iktidardaki Nida Tunus Partisi’nden bazı milletvekilleri, Sosyalist Parti, Demokratik Milli Çalışma Partisi, Sevabit (Değişmezler) Partisi yer alıyor.


Cephenin ilanının, Arap Baharı olarak isimlendirilen halk ayaklanmaları sürecinin başlangıç noktası Tunus’ta devrimin 6’ncı yılının kutlanacağı bu günlere rastlaması ise dikkati çekti.

Tunus ekonomisi resmi makamlara göre, 2016 yılının ilk çeyreğinde sadece 1,3 büyüme kaydetmiş, işsizlik oranı ise 15,6’ya yükselmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler