SON DAKİKA

Tunus’ta Suriye ile yeniden diplomatik ilişki kurma çabaları

28 Temmuz 2017, Cuma - 10:40
TUNUS (AA) - Tunus’ta Suriye ile yeniden diplomatik ilişkiler kurulması yönündeki çabalar sonuçsuz kaldı.

Parlamento, Suriye ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasına ilişkin kanun teklifini, milletvekili sayısının üçte birine karşılık gelen 72 oya ulaşılamaması üzerine reddetti. Teklife verilen "evet" oyları 68’de kaldı.

Milletvekili sayısı 57 olan 4 siyasi parti tarafından verilen kanun teklifi geçen nisan ayında parlamentoya sunulmuştu. Bu teklifte "Tunus’un Arap Birliği üyesi olması ve Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi’nin 2014’teki cumhurbaşkanı seçimlerinde Suriye ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulması vaadine gönderme yapıldığı" belirtildi.



Tunus, Suriye ile diplomatik ilişkilerini 2012’de eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki döneminde kesmişti. Ardından Mehdi Cuma hükümeti döneminde Suriye’de yaşadığı belirtilen yaklaşık 6 bin Tunus vatandaşının konsolosluk işlemlerinin görülmesi amacıyla Şam’da bir ofis açılmasına karar verilmişti.

Tunus’ta Suriye ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulması yönündeki istek ve baskıları dile getiren kesimlerin Beşşar Esed rejimi ve destekçileriyle çıkar ilişkilerini güçlü bir şekilde sürdüren eski Baas rejiminin devamı Arap milliyetçisi gruplardan oluştuğu biliniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler