SON DAKİKA

Türk Harb-İş üyeleri İncirlik’te eylem yaptı

29 Nisan 2016, Cuma - 03:30
ADANA (AA) - Adana İncirlik’te konuşlu ABD Hava Kuvvetleri 39. Kanat Komutanlığı’nda çalışan ve aralarında Türk Harb-İş Sendikası yönetiminden bir kişinin de olduğu 3 işçinin işine son verilmesi, sendika üyesi işçilerce protesto edildi.

İncirlik Hava Üssü ana nizamiye girişi karşısında toplanan işçiler, ellerinde taşıdıkları İngilizce dövizlerle, ABD’li şirketi protesto etti.

Eyleme katılan Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, hava üssünde çalışan 3 işçinin basit gerekçelerle işlerine son verildiğini, bunun kabul edilebilir birşey olmadığını söyledi.

Türk Harb-İş Sendikası’na üye birçok işçinin, terör operasyonlarının yapıldığı sıcak bölgelerde asker ve polisle beraber kahramanca mücadele verdiğini dile getiren Bozal, "Biz, bu bize reva görüleni asla kabul etmiyoruz. Bizim derdimiz üzüm yemek, bağcıyla işimiz yok. Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin içinde yer kiralamışsınız, iş yapıyorsunuz. Ama benim işçimi sebepsiz yere kapının önüne koyuyorsunuz. O işçileri kimseye yedirtmeyiz." dedi.

Eyleme az sayıda işçinin katıldığını, ancak sayının önemli olmadığını ifade eden Bayram Bozal, "10 Mayıs’ta toplu sözleşme masasına oturacağız. Ahlaklı, namuslu işverenin bize bunu yapmaması lazımdı. Bize diyorlar ki ’işçilerin maliyetini karşılayamıyoruz’. Suriye operasyonu başladığından bu zamana kadar sen milyarlarca dolar harcamadın mı? Burada binanı yenileyeceksin, teçhizatı yenileyeceksin bunlar maliyet olmayacak, benim işçimin aldığı para maliyet olacak. Bizler asla bu bahanelere inanmayacağız." diye konuştu.

Bozal, işine son verilen işçilerin işlerine dönene kadar açlık grevi yapma kararı aldığını da ifade ederek, işçilerden açlık grevine başlayan arkadaşlarına destek olmalarını da istedi.

Konuşmaların ardından grup dağıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler