SON DAKİKA

Türk Kızılaydan Elazığlı çocuklar için festival

24 Nisan 2019, Çarşamba - 13:20
ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, Türk Kızılay tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "2. Kızılay Çocuk Festivali" gerçekleştirildi.

Genç Kızılay Elazığ Şubesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi iş birliğiyle Şehit Fethi Sekin Mesire Alanı'nda düzenlenen festivale aileleriyle katılan çocuklar, gönüllerince eğlendi.

Çeşitli yarışmalara katılan çocuklar, topaç çevirme, ip atlama gibi geleneksel oyunlarla da buluşma fırsatı yakaladı. Halay çekip eğlenen çocuklara, yemek ikramında da bulunuldu.

- "Çocuklar 30'a yakın oyunla eğleniyor"

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, yaptığı açıklamada, 30 ilde düzenlenen festivalin Elazığ'da da büyük coşkuyla geçtiğini söyledi.

Festivalde çocukların 30'a yakın oyunla eğlendiğini anlatan Turunç, çocukların aileleriyle unutamayacakları bir gün geçirdiğini belirtti.

Çocukların geleneksel oyunlarla buluşmasından ailelerin de memnuniyet duyduğunu dile getiren Turunç, geleneksel düzenledikleri etkinliğin bundan sonra daha geniş kapsamlı devam edeceğini kaydetti.

Genç Kızılay Elazığ Şube Başkanı Mustafa Enes Daş, bu yıl da festivali düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını, amaçlarının geçmişte oynanan, unutulmaya yüz tutan oyunları hatırlatmak olduğunu söyledi.

- "Ailemle mutlu bir gün geçirdim"

Çocuklardan Elif Cemalkan, festivale katıldığı için mutlu olduğunu anlatarak, "Bizim bayramımızda bize eğlence hazırlanmış. Çok eğleniyorum." ifadelerini kullandı.

Salih Altay ise daha önce düzenlenen yarışmaya katıldığını, bu festivalde de ödül beklediğini belirtti. Festivalde çok eğlendiğini dile getiren Altay, ailesiyle mutlu bir gün geçirdiğini kaydetti.

Festival sonunda, "Hayalimle Dönüşen Oyuncak Yarışması Projesi"ne katılarak atık malzemelerden oyuncak yapan çocuklardan dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler