SON DAKİKA

Türkiye Esnaf Buluşması

25 Eylül 2018, Salı - 04:25
ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin Suriye'de yeni ordu kurma projesine ilişkin, "NATO içindeki bir üye, Türkiye'nin sınırlarını koruyacağı yerde, bunun için tedbir alacağı yerde, öbür tarafta terör örgütüyle bir oluyor, oraya askeri bir örgüt kuruyor, bir güvenlik kuvveti oluşturuyor. Bunun anlamı nedir? Bunun anlamı, terör örgütünün arkasından nişan alarak Türkiye'ye düşmanlık etmektir. Bunun başka bir adı yoktur." dedi.

Yıldırım, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nda (TESK) düzenlenen Türkiye Esnaf Buluşması'nda yaptığı konuşmada, FETÖ'nün 2016'da gerçekleştirmeye çalıştığı darbe sonrası "Türkiye bir daha ayağa kalkamaz, ekonomisi iflas eder" diye birbiriyle yarışa giren açıklamalar yapıldığını belirtti.

Şimdi de benzer açıklamalar yapıldığına dikkati çeken Yıldırım, "Bu sefer de 'Türkiye'nin büyüme hızını şu kadar yukarıya revize ettik, bu kadar revize ettik' diye güvenilirlikleri, inanılırlıkları kaybolmasın diye telaşla tersine açıklama yapıyorlar." diye konuştu.

2016 yılı üçüncü çeyrekte küçülme yaşanmasına rağmen, onların açıklamalarına inat ülkenin 3,2 ile dünyanın ortalama büyümesinin üzerinde bir büyüme ile yılı kapatıldığını ifade eden Yıldırım, "İnşallah 2017 daha iyi olacak. Yüzde 7 civarında bir büyüme ile kapatıyoruz. Bu önemli bir şey." dedi.

Yüzde 7 büyümenin, gelişmiş ülkelerin 5-6 katı, dünya ortalamasının da 2,5 katı olduğuna işaret eden Yıldırım, "Belki de dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinin de üstünde yer alacağız. Ya bir ya iki, en kötü halde üçüncü sıradayız. Birinci olursak şaşmayalım. Bunları niye anlatıyorum? Şunun için anlatıyorum. Yani ülkenize güveneceksiniz, milletinize güveneceksiniz, ülkenin geleceğine inanacaksınız. Bu olduğu zaman gerisi zaten geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

"15 Temmuz darbesi nasıl bastırıldı? Düşünün. Tank var, top var, tüfek var, uçak var, her türlü silah var. Sizin elinizde ne var? Yürek, vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi..." diyen Yıldırım, o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ey ahali, haydi inin meydanlara" dediğini ve ardından hep beraber, 70'den 70'e, kadın erkek, genç yaşlı demeden herkesin meydanlara inildiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyulan güvenden, millete, bayrağa ve istiklale duyulan inançtan dolayı meydanlara inildiğini ifade eden Yıldırım, "İman gücüyle, şehit olmak pahasına, gazi olmak pahasına o alçaklara haddini bildirdik. Bu bayrak inmez, bu ezanlar dinmez dedik ve noktayı koyduk. Siz koydunuz." diye konuştu.

İşleri de yoluna koyduklarını dile getiren Yıldırım, "Ama su uyur, düşman uyumuz. Bunu unutmayalım." dedi.

Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Terör örgütlerine, bölgede emperyalist emelleri olan ülkeler aleni destek veriyorlar. Kime karşı? Türkiye'ye karşı. Amaç Türkiye'nin istikrarı, büyümesi geciktirilsin, Türkiye'nin bölgedeki sorunları çözmede ortaya koyduğu kabiliyet ortadan kaldırılsın. Bugün şimdi ABD, NATO'da bizimle müttefik değil mi? NATO ülkesi... Biz de NATO ülkesiyiz. NATO'nun sınırları neresi? Türkiye'nin Suriye ile Irak ile İran ile Gürcistan vesaire, Ermenistan, yani doğu güney sınırlarımızın tamamı NATO'nun sınırları. NATO içindeki bir üye, Türkiye'nin sınırlarını koruyacağı yerde, bunun için tedbir alacağı yerde, öbür tarafta terör örgütüyle bir oluyor, oraya askeri bir örgüt kuruyor, bir güvenlik kuvveti oluşturuyor. Bunun anlamı nedir? Bunun anlamı, terör örgütünün arkasından nişan alarak Türkiye'ye düşmanlık etmektir. Bunun başka bir adı yoktur. Amerika bunu görmeli ve bu yanlıştan vazgeçmelidir."

Başbakan Yıldırım, bu milletin, şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından egemenliğinden zerre kadar taviz vermediğinin altını çizerek, "Bu topraklar, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklardır. Onun için karşımızdaki tehdidin adı ne olursa olsun kimden gelirse gelsin kanımızın son damlasına kadar ülkemizi savunacağız, bağımsızlığımıza, istiklalimize kasteden hiçbir oluşuma asla ve asla fırsat vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

- "Önce huzur, önce refah ve istikbal"

Bağımsızlık, egemenlik ve toprak bütünlüğü gibi kavramlardan millet olma vasfı ortadan kalktıktan sonra söz edilemeyeceğine işaret eden Yıldırım, böylesi bir durumda esnaf, zanaatkar, çiftçi, işçi ve memurdan da söz edilemeyeceğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, "Önce huzur, önce refah ve istikbal. Bunları sağlamanın yolu da ülkemizin hür ve bağımsız olarak bütün kesimleriyle el ele vererek gelecek hedeflere, 2023 hedeflerine, 2053, 2071 vizyonuna doğru emin adımlarla gitmektir." diye konuştu.

- "Ülkenin esnaf sanatkar haritasını çıkarıyoruz"

AK Parti hükümetleri olarak 15 yıldır esnafın ve sanatkarın hep yanında olduklarını, ülkenin imkanları dahilinde destek ve teşvikler verdiklerini dile getiren Yıldırım, bu desteğe devam edeceklerini vurguladı.

Başbakan Yıldırım, ülkenin potansiyelini daha fazla keşfederek harekete geçirmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek, "Bu bağlamda, esnaf ve sanatkarlarımız, meslek meslek, sektör sektör ele alınıyor ve ülkenin esnaf sanatkar haritasını çıkarıyoruz. Böylece esnaf ve sanatkarlarımıza, sektöre, özel planlar geliştiriyoruz." dedi.

Yıldırım, 2023 hedefleri doğrultusunda esnaf ve sanatkarları güçlendirecek yolları belirlediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu amaçla yaşlılık veya emekli aylığı bağlandıktan sonra çalışmaya, esnaflık, sanatkarlık yapmaya devam edenlerin müzmin bir meseleleri vardı. Aylıklarından yüzde 10'luk sosyal güvenlik destek primi kesiliyordu. Kaldırdık. Basit usule tabi esnaf sanatkarların yıllık 8 bin liralık kazançlarını vergilendirmeden muaf tuttuk. İlk defa işe başlayan genç esnaf ve sanatkarların toplamda 75 bin liraya kadar kazançlarını üç dönem vergiden muaf tuttuk. Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren zanaatkarlarımıza faizsiz kredi desteği sağladık. Genç girişimci esnaf sanatkarlara faizsiz destek verdik. Vergi borcu, sigorta prim borcu, belediyeye su borcu, esnaf sanatkarların oda, aidat borçları, trafik cezalarını dahi yeniden yapılandırdık."

(sürecek)




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler