SON DAKİKA

Türkiye-Güney Afrika İş Forumu

23 Haziran 2018, C.tesi - 02:15
İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, Türk firmaları ile Güney Afrikalı firmalar arasında madencilik sektöründe ortak proje geliştirilebileceğini bildirdi.

DEİK'ten yapılan açıklamaya göre, DEİK Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-Güney Afrika İş Forumu'nda, iki ülke arasındaki yatırım fırsatları ele alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DEİK Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Taşkın, Güney Afrika'nın finans hizmetlerindeki gücüne işaret ederek, Türk firmaları ile Güney Afrikalı firmalar arasında madencilik sektöründe ortak proje geliştirilebileceğini bildirdi.

Türkiye'nin enerji güvenliğinde ihtiyaç duyduğu verimliliğe katkı sağlamak üzere kömürde iş birliğinin mümkün olduğunu vurgulayan Taşkın, Güney Afrika'nın, Türkiye'deki tarım, tarımsal işleme teknolojileri, otomotiv ve bileşenleri konusundaki tecrübesinden yararlanabileceğini kaydetti.

Güney Afrika'nın Ankara Büyükelçisi Pule I. Malefane de toplantı kapsamında Güney Afrika ile ticarette ve yatırımda karşılaşılan zorlukların irdelendiğini belirterek, Güney Afrika Ekonomi Bakanı tarafından Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda talimat geldiğini, iki ülkenin sinerjisinin çok iyi olduğunu aktardı.

Verilen bilgiye göre, iki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 1,4 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Türkiye'den Güney Afrika'ya yapılan ihracat 405 milyon dolar olurken, başlıca ihracat kalemleri motorlu taşıtlar, kara yolu taşıtları için aksam ve parçaları, motorlu taşıtlar, kağıt, petrol yağları ve bakır tel olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler