SON DAKİKA

Türkiye-Gürcistan ilişkileri

17 Ocak 2017, Salı - 06:55
TİFLİS (AA) - Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria, Türkiye’nin, Gürcistan Silahlı Kuvvetlerinin gelişmesinde aktif rol aldığını belirtti.

Gürcistan Savunma Bakanlığından alınan bilgiye göre, Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria, Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü’yü kabul etti.

Savunma Bakanlığı binasında basına kapalı yapılan görüşmede, İzoria ve Gümrükçü, iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

İzoria, İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırılarına tepki göstererek, Gürcü halkı adına Gümrükçü’ye başsağlığı dileklerini iletti.

Gürcistan Silahlı Kuvvetlerinin gelişmesine Türkiye’nin aktif olarak katıldığını dile getiren İzoria, "Tükiye, bir NATO üyesi olarak, Gürcistan Silahlı Kuvvetlerinin inşa sürecinde aktif olarak yer aldı. Türkiye, bu yönde bugün de aktif." ifadesine yer verdi.

Gürcistan’ın NATO ile entegrasyonu sürecinde gösterdiği somut destek için Türkiye’ye teşekkürlerini ileten İzoria, iki ülke arasındaki savunma işbirliğinin önemini vurguladı.

İzoria, ayrıca, Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasındaki mevcut savunma işbirliğinin daha da güçlendirilmesine yönelik çaba göstereceklerini dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler