SON DAKİKA

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 19. Genel Kurul Toplantısı

25 Haziran 2016, C.tesi - 16:00
İZMİR (AA) - CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, kent yönetimlerinde daha sağlıklı, daha doğru ve daha hızlı şekilde hedefe ulaşabilmek için karar alma, planlama ve uygulama sürecinde ortak hareket edilmesini istedi.

Sındır, Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi tarafından bir otelde düzenlenen Türkiye Kent Konseyleri Platformu 19. Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, kent konseylerini fiilen iyileştirmek ve daha etkin, verimli hale getirmek için çalışanlara teşekkür etti.

Toplantıya katılım konusunda bir sitemi olduğunu belirten Sındır, "En azından İzmir’deki yerel yöneticiler ya da onların temsilcilerinin bu salonda olması gerekiyordu. Evet kendi konseyleri burada. Ama kent konseylerinin belediye başkanları, belediye meclis üyelerinden ayrı gayrı, karşı karşıya gelen bir yapı gibi düşünülmemesi gerektiğinden hareketle yerel yönetimlerin sivil inisiyatifler bir arada olması, en azından duygu ve düşünce birliği sağlamak adına iyi olurdu. Bu üzüntümü belirtmek istiyorum." dedi.

İzmir’de sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen Yerel Gündem 21 toplantılarında çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve toplantılarda verimli sonuçlar ürettiklerini vurgulayan Sındır, şunları kaydetti:

"Merkezi yönetime bir anayasa, bir ana omurga dersek, onun içini dolduran, uygulamada insana ve yaşama dokunan bütün dünyada yerel yönetimlerdir. Esas olan daha sağlıklı, daha doğru, daha hızlı hedefe ulaşabilmenin koşulu karar alma, planlama ve uygulama sürecinde birlikte hareket edebilmektir. Çok seslilik ama tek yürekliliği kastediyorum."

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 19. Genel Kurul Toplantısı’na Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Türkiye’nin farklı illerinden kent konseyi başkanları katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler