SON DAKİKA

Türkiye Satranç Şampiyonası

18 Temmuz 2018, Çarşamba - 08:25
TEKİRDAĞ (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Süleymanpaşa Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 2017 Türkiye Satranç Şampiyonası başladı.

Kentteki bir otelde eski milli satranççı Prof. Dr. Sıracettin Bilyap anısına düzenlenen ve "Türkiye'nin en iyileri" olarak gösterilen 12 sporcunun mücadele edeceği şampiyona 10 gün sürecek.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, açılış törenin de yaptığı konuşmada, satrancı ülke geneline yaymak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Türkiye Satranç Şampiyonası'nın bu spora gönül vermiş bir şehirde yapılmasında dolayı mutlu olduklarını ifade eden Tulay, "Biz Türkiye Satranç Federasyonu olarak elimizden geldiğince güzel şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Bu güzel şeyler neler dediğimizde, bir kere geleceğimizin emaneti çocuklarımızın donanımlı vizyonlu ve geleceğe güvenle bakan çocuklar olarak yetiştirmeyi istiyoruz." diye konuştu.

Başkan Tulay, şampiyonaya katılan sporcuların "Türkiye'nin en iyileri" olarak gösterildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Federasyon olarak çok fazla destekçiye ihtiyacımız var. Türkiye Satranç Federasyonu da tek başına hiçbir şey yapamaz mutlaka aynı şekilde düşünen aynı amaca hedefe hizmet eden kişilerle kurumlarla da aynı yolda yürümemiz gerekiyor. Burada Türkiye'nin çok kıymetli 12 sporcusu yarışacak. Hepsi belli kademelerden geldiler. Burası bir final, aynı zamanda federasyonun faaliyet programınında yer alan sezonun son ulusal turnuvası."

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da satrancın Tekirdağ'da bir yaşam tarzı haline geldiğini belirtti. Tekirdağ'ı marka şehir olmaktan çok, kimlikli bir şehir yapmak için çalıştıklarını anlatan Eşkinat, "Rodosto ve Bisanthe sanatta ve sporda bizim geliştirmeye çalıştığımız markalar. Satranç bizim ilgi alanlarımızdan biri, çünkü bizim çocuklarımızın daha fazla düşünmeye, daha fazla vizyona daha fazla seçeneği değerlendirmeyi ve belli bir noktadan değil geniş açıdan dünyaya bakmayı öğrenmesi lazım." şeklinde konuştu.

Şampiyonanın ilk hamlesini Tulay ile Eşkinat yaptı.

Toplam 35 bin lira ödül dağıtılacak şampiyona 21 Kasım'da sona erecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler