SON DAKİKA

Türkiye-Slovenya KEK Toplantısı

30 Mayıs 2017, Salı - 10:22
ANKARA (AA)- Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 7. Dönem Toplantısı, bugün ve yarın Ankara’da yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantıda Türk heyetine Bakan Akif Çağatay Kılıç, Sloven heyetine ise Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec başkanlık edecek.

Devlet Konukevi’nde yarın Kılıç ile Erjavec arasında gerçekleştirilecek ikili görüşmenin ardından, iki bakan "Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu 7. Dönem Toplantısı Protokolü"nü imzalayacak.

KEK toplantısında, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin mevcut durumunun yanı sıra yatırım ve müteahhitlik konuları ele alınacak. Ticarette karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözümünü teminen uygulamaya konulması gereken tedbirlerin tespit edileceği toplantıda ayrıca, gümrük birliğinin güncellenmesi, özel sektörler arası iş birliği, enerji, ulaştırma, küçük ve orta ölçekli işletmeler, bilim ve teknoloji, çevre, tarım, sağlık, turizm ve üçüncü ülkelerde iş birliği, gençlik ve spor konuları da değerlendirmeye alınacak.

Slovenya ile ticaret hacminin artan seyir izlediğine işaret edilen açıklamada, 2004’te 391,7 milyon dolar olan Slovenya ile ikili ticaret hacminin, 2014’te 1 milyar doları aştığı kaydedildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İkili ticarette Türkiye’nin dış ticaret fazlası verdiği Slovenya’ya 2016 yılında ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 14,5 artarak 928 milyon dolar olarak gerçekleşirken, yine 2016 yılında bu ülkeden ithalatımız ise bir önceki yıla oranla yüzde 13,9 azalarak 296 milyon dolar olarak kaydedilmiştir. Öte yandan, bu yıl ocak-mart dönemi itibarıyla Slovenya’ya ihracatımız bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 44,1 artarak 267 milyon dolar, Slovenya’dan ithalatımız ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artarak 76,6 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler