SON DAKİKA

Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması

03 Nisan 2016, Pazar - 13:12
İSTANBUL (AA) - Anadolu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından yürütülen ve Tarih Vakfı’nın danışmanlığını yaptığı "Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması"nın kapanış toplantısı yapıldı.

Hilton Otel’deki toplantıya, projenin koordinatörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Nazmi Kozak ile çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı.

Kozak, yaptığı açıklamada, hazırlık ve eğitim çalışmalarına Haziran 2012’de başlanan projenin, sözlü tarih alan çalışmasının Mayıs 2013- Haziran 2015 arasında yürütüldüğünü ve sonrasında arşivleme çalışması yapıldığını söyledi.

Türkiye’de 1950’lerden bugüne turizm alanındaki gelişmeleri, olayları tanıkların anlatılarıyla kayıt altına almayı amaçlayan proje kapsamında 522 kaynak kişiyle görüşüldüğünü belirten Kozak şunları kaydetti:

"Rehber, seyahat acentesi, işletmeci, müdür, bakan, müsteşar, akademisyen, turist, yatırımcı, işçi, aşçı, garson gibi turizm sektöründe farklı konumlarda yer alan aktörlerin öyküleri 696 saat olan video ve ses arşiviyle kayıt altına alındı. Bütün görüşme kayıtlarının deşifreleri yapılarak düzenlendi. Projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Umarım bu çalışma tüm turizm çalışanları ve sevdalılarına ışık tutar. Ayrıca tarih koleksiyonuna Tarih Vakfı Bilgi Belge Merkezi’nden de ulaşılabilecek."

Program, proje kapsamında hazırlanan arşiv kitaplarının önünde çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.






Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler