SON DAKİKA

Türkiye’de Bilgi Üretimi ve Bilim Politikaları Uluslararası Sempozyumu

22 Temmuz 2018, Pazar - 10:55
KIRŞEHİR (AA) - Türkiye’de Bilgi Üretimi ve Bilim Politikaları Uluslararası Sempozyumu, Ahi Evran Üniversitesinin (AEÜ) ev sahipliğinde Kırşehir'de başladı.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi işbirliğinde düzenlenen sempozyumun açılışı Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’de Bilgi Üretimi ve Bilim Politikaları Uluslararası Sempozyumunun 2017 yılında gerçekleştirilen üçüncü etkinlik olduğunu belirterek, daha önce yapılan etkinlikler hakkında da bilgi verdi.

Türkiye'de, geniş bir üniversite potansiyeli olduğunu belirten Beyhan, bu tür bilimsel aktivitelere ihtiyacı olduğunu ifade etti. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına denk gelen 2023 yılı için birçok planlama ve çalışma yapıldığını vurgulayan Beyhan, bu kapsamda akademisyenlere de büyük görev düştüğünü dile getirdi.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar da Türkiye'nin ihtiyacı olan bilimsel çalışmalar ve eğitim sistemi üzerine değerlendirmelerde bulunarak, bilginin artırılması ve üretilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığının birçok yatırım yaptığını aktardı. Acar, eğitim alanında kalitenin artmasının ihmal edilemez bir gerçek olduğuna vurgu yaparak, sistemde yapılan yeniliklerle ülkenin daha iyi yerlere geleceğine inandığını kaydetti.

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ise başta Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan olmak üzere sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan’ın başkanlığını yaptığı ilk oturuma geçildi.

İlk oturumda Prof. Dr. Hamza Yılmaz "İnsan Potansiyelimiz ve Bilim Politikalarımız", Prof. Dr. Vatan Karakaya "Matematik Öğretimi ve Bilimsel Düşünce İlişkisi", Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu "Türkiye’de Hukuk Eğitimi", Prof. Dr. Muzaffer Şeker "Türkiye’de Sağlık Alanındaki Bilimsel Faaliyetlerin Değerlendirilmesi", Prof. Dr. Hasan Onat "Din Alanında Bilgi ve Din-Bilim İlişkisi", Doç. Dr. Burak Tangör "Kuram ve Siyasa Arasındaki İlişki: Siyasal Bağıntılı Kuramsal Çalışmaların Arttırılmasına Yönelik Öneriler" konulu bildirilerini sundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler