SON DAKİKA

Türkiye’deki Iraklı mültecilerden BM’ye tepki

16 Ekim 2017, Pazartesi - 15:40
ANKARA (AA) - Irak’tan terör ve çeşitli nedenlerle Türkiye’ye sığınan Iraklılar, Birleşmiş Milletlere (BM) üçüncü bir ülkeye gönderilmek için yaptıkları başvuru onaylandığı halde talepleri yerine getirilmediği gerekçesiyle gösteri düzenledi.

Bolu, Eskişehir, Gaziantep ve İstanbul’dan gelen yaklaşık 60 kişilik Iraklı grup, Ankara’daki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) binası önünde düzenledikleri gösteride, BM’den işlemlerini bir an önce tamamlamasını talep etti.

Göstericiler, Irak’ın Bağdat, Musul, Basra ve Ramada gibi şehirlerinden terör ve çeşitli nedenlerle 4-5 sene önce Türkiye’ye geldiklerini ve BM’ye üçüncü ülkelere yerleştirilmek için yaptıkları başvurunun onaylamasına karşın hala Batı’ya gönderilmediklerini savundu.

Türk hükümeti ve halkının ev sahipliği ve misafirperverliğinden son derece mutlu olduklarını vurgulayan Iraklılar, yine de BM’nin işlemlerini tamamlamasını istediklerini belirtti.

Gruptakiler daha sonra BMMYK görevlileriyle görüşmek üzere aralarından seçtikleri Ahmed Yunus adlı temsilciyi görevlendirdi.
















Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler