SON DAKİKA

“Türklerin Dünyası“ Konferansı

09 Ocak 2016, C.tesi - 19:12
ANKARA (AA) - Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel, Müslümanlıkla Türklüğün iç içe olduğunu belirterek, "Onun için de Türk bayrağı hem Türk bayrağıdır hem de İslam bayrağıdır" dedi.

Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen "Türklerin Dünyası" konulu konferansa, Dağlık Karabağ’da Ermenilere karşı verdiği mücadeleyle tanınan İbad Hüseyinli ile Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Atsız Gökdağ da katıldı.

Güzel, burada yaptığı konuşmada, İslamiyet ile Türklüğün iç içe olduğunu ve Müslümanlığı kaybeden Türk boyların Türklüğünü de zamanla kaybettiğini söyledi. Güzel, şöyle konuştu:

"Müslümanlıkla Türklük iç içedir. Onun için de Türk bayrağı hem Türk bayrağıdır hem de İslam bayrağıdır. Türk bayrağındaki hilal İslamı, yıldız da Peygamber Efendimizi, aynı zamanda şehitleri sembolize eder. Aynı zamanda al bayrak da şehitlerin kanıdır. Alparslan Gazi’den sonra yani Malazgirt Savaşı’ndan sonra ortaya çıkmıştır."

İbad Hüseyinli de Karabağ Savaşı’nda, Türklerin nasıl savaştığını gösterdiklerini belirterek, "Karabağ’da biz büyük devletlerin siyasetine karşı savaşırdık. Düşmanla savaşmak kolaydır. Ama büyük devletlerin oyunlarına karşı savaşmak zordur. Ama ben büyük devletlere karşı Türk özümü gösterdim. Dünyada tanınmış Ermeni teröristlerine karşı savaştım" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Gökdağ da katılımcılara Türk dünyasının coğrafi genişliği ve tarih derinliği hakkında bilgi verdi. Türk dünyasında bazı olaylar yaşandığını ve bu olayların Türklerin ilerleyişine engel olduğunu anlatan Gökdağ, şunları kaydetti:

"Ermenistan problemi Türk dünyası yükselirken bir hançer olarak ortaya çıktı ve bizim ilerlememizin önüne set çekildi. Diğer tarafta PKK meselesi Güneydoğu’da ortaya çıkan bölücü, ayrılıkçı meselesi aynı yerlerden kontrol edildi ve Türklüğün önüne bir set olarak getirildi. Azerbaycan’da 1980’lerde Azatlık Meydanı’nı dolduran milyonlar hür idareleriyle Elçibey’i iktidara getirdiler. Elçibey aynı zamanda kendisini Türkiye’nin bir neferi olarak görüyordu ve Elçibey’in iktidardan devrilmesine neden olan bazı olaylar körüklendi."

` Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler