SON DAKİKA

Türkmenlerden Türk halkına övgü

30 Temmuz 2016, C.tesi - 17:33
HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOĞLU - Suriye’deki iç savaş nedeniyle sığındıkları Türkiye’de yaşamlarını sürdüren Bayırbucak Türkmenleri, Türk halkının Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı verdiği mücadeleyi yakından izledi.

Kaldıkları konteyner kent ve evlerde gelişmeleri takip eden Türkmenler, hem kampta gösteri düzenledi hem de bulundukları yerdeki darbe karşıtı gösterilere destek verdi.

Bayırbucak Türkmen Bölgesi Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine, darbe girişimi gecesi ilk saatlerde ne olduğunu uzun süre anlayamadıklarını söyledi.

Gerek Türkiye gerekse Suriye’deki halkın, Türkiye hayranı olduğunu vurgulayan Kömürcü, şöyle konuştu:

"Olay gecesi, televizyonları takip ettik. Etrafımızı aradık. Hepimizin içinde büyük bir korku vardı. Aklımıza Suriye’de yaşananlar geldi. Türkiye’nin de aynısını yaşamasından çok korktuk. Herkes hemen namaz kılıp dua etmeye başladı. Çünkü tüm mazlumların Allah’tan sonra tek sığınacağı yer Türkiye’dir. İki gün hiç uyuyamadık. Tüm Türk ve İslam alemi Türk halkının darbe girişimi karşısında verdiği kahramanlık mücadelesini gururla izledi. Vatansızlığın ne demek olduğunu çok iyi biliriz. Onların bu mücadelesi büyük bir kahramanlıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan televizyona çıkıp konuşma yapınca biraz olsun rahatladık."

Şu an tüm mazlumların tek umudunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye olduğuna işaret eden Kömürcü, darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının Bayırbucak Türkmenleri ve tüm Türk-İslam alemini mutlu ettiğini anlattı.

- "Darbe girişimi sadece Türkiye’ye yapılmadı"

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir de Türk halkının tarihe geçecek bir mücadeleyle darbecileri adeta ezip geçtiğini dile getirdi.

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı son yıllarda birçok tuzak kurulduğuna değinen Vezir, "Her daim olduğu gibi yine Türkiye’nin yanındayız. Bu ülkenin kılına bile zarar gelsin istemeyiz. Bu nedenle darbe girişimi sırasında çok büyük korku yaşadık." dedi.



Vezir, bu kirli tuzağın sadece Türkiye’ye karşı yapılmadığına dikkati çekerek, bunun Türkiye’nin bölgedeki gücünü kırmak için yapılan dış destekli bir saldırı olduğunu savundu.

Türkiye’nin her ne olursa olsun tüm sıkıntıları aşacağına inandığını ifade eden Vezir, "Türkiye’yi dışarıdan deviremeyen hainler, içeriden planlar yaptı. Çünkü Türkiye şu an çok etkili bir ülke. Türk halkı, devleti korumak için etten duvar ördü. Onlarca şehit verildi yine de vazgeçmediler. Birlik oldular. Bu bizi çok memnun etti. İnşallah bu hainler Türkiye üzerinden tüm İslam alemi üzerine oynanacak oyunları gerçekleştiremeyecek." şeklinde konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler