SON DAKİKA

UEFA Şampiyonlar Ligi finaline doğru

28 Mayıs 2016, C.tesi - 02:20



ROMA (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi finalisti Atletico Madrid’in teknik direktörü Diego Simeone, bu sezonun başından bu yana yarın akşam oynayacakları final maçında olmayı düşlediğini söyledi.

Futbolda Avrupa’nın kulüpler düzeyinde en büyük kupası için yarın Real Madrid ile Milano’da karşılaşacak olan Atletico Madrid takımının Arjantinli teknik direktörü Simeone, mücadelenin oynanacağı San Siro Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

2014 yılında Lizbon’daki finalde de Real Madrid’e karşı oynayıp, kaybettiği anımsatılan Simeone, geçmişe takılmadıklarını belirterek, "Bizim işimizde batıl işlere yer yok." dedi.

İki sene önceki finale göre takım yapısında çok fazla değişiklik geçirmediklerini aktaran 46 yaşındaki teknik adam, geçen sürede bazı oyuncularının değiştiğini ancak, Atletico’nun ileri gitme kararlılığını sürdürdüğünü ve 2 yıl aradan sonra yeniden bu noktada olduğu belirtti.

Sezon başında kimsenin Atletico Madrid’e final şansı vermediği yorumuna katılmadığını dile getiren Arjantinli çalıştırıcı, "Ben, bu sezonun ilk gününden bu zamana, bu finale varmayı düşledim ve hep bu yoğunlukta antrenmanlarımı yaptırdım." diye konuştu.

Maçın gergin ve dengeli başlayacağını savunan Diego Simeone, maçın ilk yarısına hakim olanın kazanmaya yakın olacağı değerlendirmesinde bulundu.
Simeone, Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo’dan ziyade Brezilyalı oyuncusu Casemiro’yu maçın kilit oyuncusu olarak tanımladı.

Futbolda istikrarın çok önemli olduğunu vurgulayan genç teknik adam, ortaya koydukları iş sayesinde kendilerinin dahi düşünemeyecekleri noktaya ulaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Avrupa’nın büyükleri olarak gösterilen Real Madrid ve Bayern Münih gibi takımların arasındayız. Harika bir iş çıkardık. Ben bu takımın lideriyim ve bu takımı en iyi yere getirmeye çalışıyorum. 113 yıllık tarihi olan bir kulübüz ve ben de bu kulübü çalıştırmaktan gurur duyuyorum."

Diego Simeone, mevkidaşı Zinedine Zidane’ın da sezon ortasında Rafael Benitez’den boşalan koltuğa geldikten sonra takımı finale taşıyarak önemli bir iş gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

Atletico Madrid takımı, Real Madrid ile yapacağı final maçının hazırlıklarını bu akşam yapacağı son taktik antrenmanla tamamlayacak. Atletico Madrid’in ardından statta Real Madrid son hazırlığını yapacak ve Real Madrid Teknik Direktörü Fransız Zinedine Zidane basın toplantısı düzenleyecek.

İspanya’nın başkenti Madrid’in iki temsilcisini karşı karşıya getirecek final maçı, Milano’daki San Siro Stadı’nda yarın TSİ 21.45’te başlayacak.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler