SON DAKİKA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan hakkındaki gensoru

19 Haziran 2018, Salı - 19:10
TBMM (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Sadece 1 yılda karayollarında zaman tasarrufundan kaynaklı parasal tasarrufumuz 10 milyar 656 milyon lira; yakıt tasarrufumuz 1 milyar 732 milyon litre ve bundan kaynaklı akaryakıt tasarrufu 6 milyar 351 milyon lira, emisyon salımından yaptığımız tasarruf 3 milyon 250 bin ton. Üst üste koyarsanız 17 milyar lira." dedi.

Arslan, TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin, hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşmelerinde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri olarak bugüne kadar 14 yılda ulaştırmaya, denizciliğe, haberleşmeye, demiryollarına 360 milyar lira ayırdıklarını, bunun yaklaşık 100 milyar lirasının kamu özel iş birliği olduğunu aktardı.

Kamunun ağır iş yapma yönteminden sıyrılıp özel sektörün dinamiğini kullanmak, projeleri bir an önce bitirmek ve milletin hizmetine sunmak için bu yöntemi seçtiklerini dile getiren Arslan, 6 bin 101 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 25 bin 500 kilometreyi geçtiğini kaydederek, 2023 yılı için bunu 36 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Arslan, "Ama biz birileri gibi sadece söylemiyoruz. Yapmayacaksak söylemiyoruz ama söylüyorsak yapıyoruz. İşte söylediğimizi yaptığımızın ispatı 15 bin kilometreyi çok geçti, 25 bin 500'e geldik. Allah'ın izniyle 36 bin 500'e gideceğiz. Otoyollarda, sıcak asfaltta, köprülerde, viyadüklerde, tünellerde aynı şekilde." diye konuştu.

Bolu Dağı Tüneli'ni bitirmenin AK Parti hükümetlerine nasip olduğunu anımsatan Arslan, Sivas'ta Tecer-Kangal Demiryolu Tüneli'nin yapımına 1973 yılında başlandığını, bu sürede 22 hükümetin kurulduğunu, 14 başbakan, 6 cumhurbaşkanı ve 17 valinin görev yaptığını hatırlattı. Arslan, "Bunların 5'inde başbakanlık CHP'de, DSP'de, SHP'de. Bunların 4'ünde de hükümet ortağı bunlar. 9 hükümet CHP'de olmak üzere 23 hükümet görüyor. Bitirmek kime nasip? Elbette ki her işte olduğu gibi AK Parti'ye nasip." dedi.

- "80 yılda 50 kilometre tünel yapıldı"

Türkiye'de 80 yılda 50 kilometre tünel yapıldığına dikkati çeken Arslan, sadece bu sene bitirdikleri tünel uzunluğunun 68 kilometre olduğunu kaydetti. Arslan, "AK Parti bu, AK Parti dönemindeki Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı bu ve bu bakanlık mensuplarının yaptıkları bu. Elbetteki çalışma arkadaşlarımızla dün de gurur duyuyorduk, bugün de gurur duyuyoruz, yarın da gurur duyacağız." ifadesini kullandı.

Bunları yaparken insanların hayatını kolaylaştırdıklarını vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Bizim amacımız 80 milyonun hayatını kolaylaştırmak ve bu ülkeden medet uman dünyadaki mazlumların, mağdurların hayatını kolaylaştırmak, onun için ekonomiyi büyütmek, katma değer oluşturmak. Sadece 1 yılda karayollarında zaman tasarrufundan kaynaklı parasal tasarrufumuz 10 milyar 656 milyon lira; yakıt tasarrufumuz 1 milyar 732 milyon litre ve bundan kaynaklı akaryakıt tasarrufu 6 milyar 351 milyon lira, emisyon salımından yaptığımız tasarruf 3 milyon 250 bin ton. Üst üste koyarsanız 17 milyar lira. Bu 17 milyar lira karşılığında ne yapıyoruz? Bu kadar parayla ülkenin her yerinde yollar yapıyoruz. İnsanımızın hayatını kolaylaştırmak, ekonominin önünü açmak için yapıyoruz."

-"Demiryollarını kaderine terk etmedik"

Demiryolunun ihmal edildiğini, Cumhuriyet'in ilk yıllarında yılda ortalama 130 kilometreye yakın demiryolu yapılırken, sonraki 50 yılda demiryollarının kaderine terk edildiğini ve AK Parti hükümetlerine kadar yılda ortalama 18 kilometre yol yapıldığını hatırlatan Arslan, şimdi ise yılda 138 kilometre demiryolu yapıldığını aktardı.

Arslan, "Demiryollarını kaderine terk etmedik, sinyalli, elektrikli hale getirdik. Marmaray'la denizin altından birbirine bağladık ve 30 Ekim'de, 'Asrın projesi' denilen, bu ülkeyi kalkındıracak olan Bakü-Tiflis-Kars hizmete giriyor. Herkes davetlidir." diye konuştu.

-İstanbul'da yapılan 3. havalimanı

Arslan, "Hatay'da, Bingöl'de, Şırnak'ta havalimanı. Kimin yaptığı işler? Sizin yaptığınız işler. Ne olmuş? Milleti kandırmışsınız, yatırım programına almışsınız, bir kamyon taş dökmüşsünüz, orada bırakmışsınız. Bunları kim bitirdi? Bunları AK Parti hükümetleri bitirdi." dedi.

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ile 25 yılda 22 milyar dolar gelir elde edileceğini, bu projenin 10,5 milyar avroya yapılacağını belirten Arslan, şöyle devam etti:

"Diğer yap-işlet-devret'lerde olduğu gibi yaptık, bitirdik, işletme hakkını verdik, 10,5 milyar dolar gelir elde ettik. Bu da aynı şey olacak, hiç şüpheniz olmasın. Dünya çekemiyor, onu anlıyorum. Niye? Onların pastasından pay alacağız ama Türkiye'de birilerinin çekememesini, kusura bakmayın, hiç anlamıyorum.

Kot düşürmüşüz. Evet, kot düşürmüşüz. Sözleşme diyor ki: 'uluslararası havacılık kuralları gereği havalimanında bir değişiklik yapılması gerekiyorsa, bir kot düşüreceksen, bunun gereğini yap, günün sonunda yapıma ilişkin hesaplar bittiğinde otur, hesaplaş, alacağın varsa al, farkın varsa ver.' Merak etmeyin, biz işimizi takip ediyoruz, milletimiz adına takip ediyoruz. Bu konuda hiç ama hiç şüpheniz olmasın. Sözleşme 19 Kasım 2013'te imzalanmış, temel atılmış. Bu şartnamede diyor ki; 'özellikle kredi bulunduğu andan itibaren yer teslimi ve süreç başlar.' Hiç merak etmeyin, diğer bütün işlerde olduğu gibi bu işlerde de kurallara uyarak gidiyoruz. Hiç şüpheniz ama hiç şüpheniz olmasın."

-"15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün projesini yeniledik"

Yine yıllarca ihmal edilen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ilişkin miadı dolan projeyi de komple yenilediklerini ve köprünün 100 yıl daha kullanılabilir hale getirildiğini belirten Arslan, "Bununla ilgili de yöntemi, bekleyeyim, gazeteci ne diyecek ona bakayım, bilmem kim ne diyecek ona bakayım diye yol yürüme şansımız yok. İşin gereğiyse bu yöntemi kullanırız. Az önce rakamları verdim, kanun bu hakkı veriyor, 'Beklenmedik şeyler çıkarsa işi bir an önce bitirmek için bunun gereğini yap.' diyor." görüşünü dile getirdi.

Arslan, "Çukurca'da, Dağlıca'da bugün şehitlerimiz var. 'Çukurca, Dağlıca'ya asfalt yol yap' diyor. 'Terörün orada patlayıcı patlatıp askerimizi şehit etmesini engelle.' diyor. İşte, onun için, o yolu da ben bu yöntemle yaptım. Bunun gibi birçok yolu yaptım, birçok yerde 'hendek kazıyoruz.' deyip çukurlar kazdılar, bu milletin başına bela olmak istediler. İşte, o çukurları da kapatmak bize düştü. Elbette ki acil yapmamız gerekiyordu, yaptık." diye konuştu.

OHAL'le ilgili de konuşulduğunu ve 'Bunları OHAL'e dayanarak mı yapıyorsunuz?' sorusunun yöneltildiğini aktaran Arslan, "Dün de yapıyorduk, bugün de yaparız, yarın da yaparız ama ne için? Bu milletin menfaati için, kamu yararı için, bu ülkenin kalkınması için ama hiç şüpheniz olmasın." dedi.

PTT ile ilgili iddialara da değinen Arslan, "PTT çok büyüdü ya, çok büyüyor ya, böyle ithamlar. Özel sektörün rakiplerimizin ithamlarına gelip bizimle ilgili ithamda bulunmayın. Sadece 3 danışman var. Kusura bakmayın da büyüyen bir kurumda da elbette ki 3 danışman olacak. Çünkü yüz akı kurumumuz, bundan sonra yüz akımız olmaya devam edecek." ifadesini kullandı.

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler