SON DAKİKA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Hatay’da

09 Ekim 2018, Salı - 07:30
HATAY (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Güvenlik kuvvetlerimiz, Mehmetçiğimiz, ister içeride ister dışarıda bataklıkları kurutmak adına, istiklalimiz ve istikbalimiz için mücadele ederken, gözünü kırpmadan şehit olmaya giderken bize de düşen onlara her türlü desteği vermek." dedi.

Arslan, Hatay Valisi Erdal Ata'yı ziyaretinde yaptığı konuşmada, bakanlığının Hatay'da 15 yılda yapılan yatırım miktarının 3 milyar 200 milyon lira olduğunu vurguladı.

Kenteki yatırımlar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Arslan, şöyle devam etti:

"Zeytin Dalı Harekatı'nın söz konusu olduğu bir ortamda, Hatay'ın bu olayların bu kadar işin içinde olduğu bir ortamda niye yatırımlardan bahsettiğimi ifade etmek isterim Güvenlik kuvvetlerimiz, Mehmetçiğimiz, ister içeride ister dışarıda bataklıkları kurutmak adına, istiklalimiz ve istikbalimiz için mücadele ederken, gözünü kırpmadan şehit olmaya giderken bize de düşen onlara her türlü desteği vermek. Ancak, aynı zamanda bu ülkeyi imar etmek adına durmadan gece gündüz çalışmaktır. Arkadaşlarla birlikte bu bilinçle hareket ediyoruz. Tekrar Mehmetçiğimize sınır ötesinde, Afrin'de, Zeytin Dalı Harekatı'nda başarılar dilerken, elbette ki şehitlerimiz oldu, yine olacaktır çünkü bu topraklar kolay bir şekilde bize vatan olarak bırakılmadı. Ecdat, şehit olarak, şehit kanıyla sulayarak vatan olarak bıraktı. İnşallah bu vatanı sonsuza kadar ilelebet yaşatmak adına biz yine şehit olacağız. Yine şehit olmayı göze alacağız."

Özgür Suriye Ordusu'nda da (ÖSO) Mehmetçik ile kol kola çarpışırken şehit düşenlerin olduğunu anımsatan Arslan, onlara da Allah'tan rahmet diledi.

- "Çok başarılı bir operasyon yürüyor"

Bakan Arslan, 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de gerek Hatay'da gerek 81 ilde istiklal ve istikbal için gösterilen dik duruş, birlik ve beraberliğin herkesi memnun ettiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Bu durum aynı zamanda omuzlarımıza başka bir sorumluluk yüklüyor. Diyor ki 'Daha çok çalışmalısınız', şehit kanıyla sulanıp vatan olarak bırakılan bu toprakları daha fazla imar etmek, özellikle Ulu Önder Atatürk'ün de söylediği gibi 'Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak zorundasınız' diyor. Bu sorumlulukla bizler de inşallah çalışıyoruz. Dolayısıyla bu bilinçle çalışırken bütün arkadaşlarıma kolaylıklar dilerken, Mehmetçiğimize de sınır ötesi harekatında, Zeytin Dalı Harekatı'nda başarı diliyorum. Rabbim onların yar ve yardımcısı olsun ama onlar da bilmeli ki 80 milyon duasıyla, desteğiyle her zaman onların yanında. Cumhurbaşkanından başlayarak her ferdiyle inşallah onların yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz."

Türk Silahlı Kuvvetlerinin komutanından erine kadar bu harekatta zor bir işi başardığının altını çizen Arslan, "Kar, kış, her türlü zor şartlar altında çok başarılı bir operasyon yürüyor. Nitekim bu operasyon çerçevesinde imha edilen birçok PYD'nin, PKK'nın, YPG'nin, DEAŞ'ın özellikle üssü var, birçok imha edilen yeri var, 400 üzerinde de yine hakeza terör örgütü mensuplarından özellikle etkisiz hale getirilenler var." dedi.

Arslan, vatandaşın verdiği desteğin yanı sıra bakanlık olarak da Karayolları Genel Müdürlüğünün iş makineleriyle harekata katkı sağlandığını vurgulayarak, "Onların yolunu açmak, onların ulaşımını sağlamak, onların harekatı daha başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi adına her türlü desteği veriyoruz, vermek zorundayız." ifadesini kullandı.

Arslan, tüm çalışma arkadaşlarını azim ve gayretlerinden dolayı kutlayarak, bundan sonra da üzerlerine düşen görevi en işi şekilde yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler